top of page

Ster van de week: Roy Orbison

Het huis van Roy Orbison in Hendersonville in Tennessee werd op 15 september 1968 door brand verwoest. Hierbij kwamen zijn zonen, de tienjarige Roy Dewayne en de zesjarige Anthony King, om het leven. Zij waren twee van de drie kinderen van Roy Orbison en zijn eerste vrouw Claudette Frady.

Heel de week hoor je regelmatig een nummer van hem.

Roy Orbison werd geboren op 23 april 1936 in Vernon, Texas. Hij had bij Monument Records erg veel succes met zelfgeschreven liedjes zoals "Only the Lonely", "Running Scared", "Crying", "Blue Bayou" en "Pretty Woman".


Vanaf 1964 ging het bergafwaarts met Orbison. In 1966 kwam zijn vrouw Claudette bij een motorongeluk om het leven en in 1968 kwamen bij een brand in zijn landhuis twee van zijn drie kinderen om het leven. In 1973 was zijn broer op weg naar hem om Thanksgiving te vieren, maar kwam om het leven door een auto-ongeluk.


Tot 1987 was het erg stil rond Roy Orbison, er werd weinig tot niets van hem vernomen. In datzelfde jaar werd hij opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Om dit te vieren trad hij op met Elvis Costello en Bruce Springsteen in een televisiespecial "Roy Orbison and Friends". In 1988 bracht Orbison een nieuw album uit, namelijk Mystery Girl, dit album had vele hits waaronder "You got it". Dit nummer speelde hij maar één keer live en dat was enkele dagen voor zijn dood op de Diamond Awards in Antwerpen.


Op 52-jarige leeftijd overleed Roy Orbison plotseling aan een hartaanval tijdens een bezoek aan zijn moeder in Hendersonville.


Bron: NPO, Wikipedia

Comments


bottom of page