top of page

Ster van de week: Louis Neefs

Deze week staan we bij De Goeie Ouwe Tijd stil bij het overlijden van Louis Neefs. Op 25 december 1980 kwam hij samen met zijn vrouw Liliane om het leven bij een verkeersongeval.

Ter nagedachtenis hebben we hem tot onze 'Ster van de week' gekroond.

Heel de week hoor je overdag regelmatig een nummer van hem. En op zondagnamiddag tussen 14 en 15 uur draaien wij zijn grootste hits.

Louis Neefs werd op 8 augustus 1937 geboren in Gierle.

Tijdens zijn collegetijd kwam zijn zangtalent aan het licht en zijn eerste muzikale vorming kreeg hij in het collegekoortje. Tijdens zijn studies aan de Technische School leerde hij gitaar spelen. Via optredens en talentenjachten kreeg hij een platencontract aangeboden.


De eerste hit kwam in 1960: 'Ein kleines Kompliment'. In 1965 won hij met 'Wat een leven' de eerste plaats op het Vlaams Schlagerfestival. Louis Neefs nam deel aan vele liedwedstrijden, ook internationaal en met succes. Zo nam hij in 1968 in Athene deel aan de internationale "Olympiade van het lichte lied", en behaalde hij een glansrijke overwinning met het liedje 'Iris'. Hij vertegenwoordigde België tweemaal op het Eurovisiesongfestival, in 1967 in Wenen met 'Oh oh ik heb zorgen' en in 1969 in Madrid met 'Jennifer Jennings'. Beide keren eindigde hij als zevende.


Op 5 augustus 2007 werd in Gierle, zijn geboortedorp, een borstbeeld onthuld. Op 8 augustus 2007 zou Neefs zeventig geworden zijn. In dezelfde gemeente is ook een straat naar hem vernoemd.


Bron: Wikipedia

bottom of page