top of page

Ster van de week: Louis Neefs

Op 25 december vernamen we het tragisch nieuws dat Louis Neefs en zijn vrouw Liliane op 43-jarige leeftijd om het leven kwamen bij een verkeersongeval in Lier. Hun toen 15-jarige zoon Günther raakte zwaargewond. Hun andere zoon Ludwig was op dat moment op skivakantie.

Heel de week hoor je overdag regelmatig een nummer van Louis Neefs langskomen.



Louis Neefs zat in het schoolkoor en leerde gitaar spelen tijdens zijn studies. Eind jaren 50 kreeg hij via talentenjachten een platencontract aangeboden. Zijn eerste hit scoorde hij in 1960 met 'Ein kleines Kompliment'. Hij vertegenwoordigde België met succes op internationale liedjesfestivals. Hij nam 2 keer deel aan het Eurovisiesongfestival. In 1967 zong hij in Wenen "Ik heb zorgen". In 1969 stond hij in Madrid met "Jennifer Jennings. Hij eindigde beide keren op de 7e plaats. Naast zanger was Louis Neefs presentator bij de BRT van televisieprogramma's als 'Binnen en Buiten' en 'Tienerklanken'.


Op 5 augustus 2007 werd in Gierle, zijn geboortedorp, een bortsbeeld onthuld. Op 8 augustus 2007 zou Louis Neefs zeventig geworden zijn. In dezelfde gemeente is ook een straat naar hem vernoemd.

Bron: Wikipedia, VRT.

bottom of page