top of page

Ster van de week: Freddy Breck

Op vrijdag 14 december is het precies 13 jaar geleden dat Freddy Breck op 66-jarige leeftijd van ons heenging. Laten we nog eens al zijn hits bovenhalen. De ganse week is hij onze ster van de week.

Heel de week hoor je overdag regelmatig een nummer van hem. En op zondagnamiddag tussen 14 en 15 uur draaien wij zijn grootste hits.

Hij werd op 21 januari 1942 geboren als Gerhard Breker. Duitse zanger, componist en producent.

In 1972 had hij zijn eerste hit met 'Überall auf der Welt', waarvan de melodie gebaseerd was op een lied van het slavenkoor uit Nabucco van Verdi. Het bezorgde Freddy Breck meteen zijn eerste gouden plaat.


In april 1974 bereikte hij met een Engelstalige single een notering in de Britse hitparade. 'So in love with you' behaalde er de 44ste plaats.

Vanaf de jaren 80 begon hij zich meer toe te leggen op het componeren van liedjes voor andere zangers. In die periode trad hij in het gezelschap van Dennie Christian, Mieke en later ook Micha Marah op in Vlaanderen en Nederland.

In 1998 richtte hij samen met zijn vrouw Astrid de platenfirma Sun Day Records op en zong hij met haar als het duo Astrid & Freddy Breck. Bron: Wikipedia

bottom of page