top of page

Ster van de week: George Baker

George Baker werd op 8 december 1944 geboren als Hans Bouwens in Hoorn. Hij wordt 79 jaar deze week en we hebben hem ook gekroond tot onze ster van de week.

Heel de week hoor je overdag regelmatig een nummer van hem en zijn band George Baker Selection.

In 1967 richtte Hans zijn eerste beatgroep op, de Soul Invention. Met deze groep speeldt hij soulhits na van o.a. Otis Redding, Arthur Conley en Sam & Dave. Twee jaar later werd de naam gewijzigd in de George Baker Selection. In het najaar van 1969 nam de George Baker Selection haar eerste single 'Little Green Bag' op. Het werd meteen een wereldhit. In Amerika behaalde de single zelfs een 21ste plaats.


Begin 1970 kwam de tweede single 'Dear Ann' uit. Ook deze single werd een grote hit in binnen- en buitenland. Dit was voor George Baker de reden om de limonadefabriek waar hij nog werkte vaarwel te zeggen en zich volledig te richten op een carrière als beroepsmuzikant. In hoog tempo werd de ene hit na de andere gescoord: 'Midnight', 'Over And Over' en 'Holy Day'.


In de winter van 1975 schreef George Baker de hit die hem wereldberoemd maakte: 'Paloma Blanca'. Het werd de grootste hit uit de carrière van George Baker. De single stond wekenlang op de eerste plaats in Nederland en Duitsland. Ook in Engeland, Amerika en tientallen andere landen behaalde 'Paloma Blanca' topnoteringen. Wereldwijd werden er meer dan zeven miljoen exemplaren van verkocht.


Ook daarna bleef hij hits scoren mét en zonder zijn George Baker Selection, zoals 'All My Love', 'The Wind' en 'Santa Lucia By Night'.


In 2019 was George Baker gastartiest tijdens de concerten van 'De Toppers'. In oktober 2021 kondigde hij een theatertournee aan genaamd George Baker - 50 jaar Live.


Bron: NPO, Wikipedia

bottom of page