top of page

Ster van de week: Paul Severs

Op 9 april is het precies 5 jaar geleden dat Paul Severs van ons heenging. Hij is dan ook onze ster van de week. Heel de week hoor je overdag regelmatig een nummer van hem.

Paul Severs boekte als tiener zijn eerste successen bij de groep The Criminals, een lokaal bandje in Halle waar hij de leadzanger van was.

In 1966 brachten Paul Severs en The Criminals een eerste single uit, "Geen wonder dat ik ween", maar het werd geen hit.

In 1970 volgde dan de grote doorbraak met het nummer “Ik ben verliefd op jou”. Met 120.000 verkochte exemplaren werd het zijn grootste hit.

Daarna volgden de hits elkaar snel op, zoals "Irina", "Vaarwel en tot weerziens" en "Liefste meisje". De single “Geen wonder dat ik ween” werd opnieuw uitgebracht en dit keer wel met succes.


In 1973 trouwde Paul Severs met zijn jeugdvriendin Paulette. Hij was dan zo'n vedette dat het huwelijk op tv werd uitgezonden. Tijdens de plechtigheid zong hij live “Ik heb je lief”, een nummer dat hij speciaal voor Paulette schreef.


Op 12 maart 2019 werd hij in het ziekenhuis opgenomen nadat hij een hartaanval kreeg en hard ten val kwam met zijn fiets. Hij belandde in een coma, waaruit hij na een tijdje ontwaakte. De laatste weken bleef zijn toestand echter kritiek en kreeg Paul Severs verschillende bloedklonters, waardoor hij twee keer opnieuw wegzakte in een coma. Toen Shij voor de derde keer het bewustzijn verloor, gaven de dokters aan dat zijn situatie uitzichtloos was. Op 9 april 2019 overleed hij op 70-jarige leeftijd.


Bron: HLN, VRTComments


bottom of page