top of page

Ster van de week: Marc Dex

Op 3 maart wordt Marc Dex 80 jaar. Wij hebben hem dan ook gekroond tot onze ster van de week. Gelukkige verjaardag Marc!


Marc Dex werd geboren te Retie op 3 maart 1943 als Marcel Deckx. Als zoon van een zingende moeder (Leonie Vanherck) en een dichtende humoristische vader (Alfons Deckx) groeide hij op in een Kempisch gezin met 6 kinderen.


Muziek begon bij KAJ samen met zijn broer Jules (Juul Kabas) en het orkest 'The Ruby's'. Zo werd Marc ontdekt door legerkommandant Van Herck tijden een optreden met zijn orkest voor de fanfare van Retie. De kommandant, die in zijn vrije uren actief was in de showbizz, bracht hem in contact met Louis Van Rijmenant. Een eerste single 'Vaarwel Jenny' volgde en werd een lokaal succes.


In 1967 nam Marc Dex deel aan Canzonissima, een liedjeswedstrijd op TV. Hij zong drie nummers waaronder 'O Clown'. Het Vlaamse publiek ontdekte een nieuw idool. Hij begon aan een indrukwekkende serie hits. Een jaar later groeide hij uit tot één van de populairste Vlaamse zangers.


Op 27 juli 1971 trouwde Marc met Maria Staes en ze kregen drie kinderen: Tom, Barbara en Nathalie.


In 1982 startte hij de horeca zaak 'Klaveren Drie' waar hij jonge mensen uitnodigden om hun muzikale talenten te tonen op het 'Vrij Podium'. Hieruit groeiden enkele sterren waaronder Margriet Hermans en zijn eigen dochter Barbara.


Bron: Marcdex.be

Komentáře


bottom of page