top of page

Ster van de week: Freddy Mercury

Op 24 november 1991 vernamen we het overlijden van Freddy Mercury. Laten we hem deze week herdenken met de grootste hits van zijn band Queen en enkele van zijn solo-hits.

Hij werd op 5 september 1946 geboren als Farrokh Bulsara in het huidige Tanzania. Brits rock muzikant, die bekend werd als de zanger en frontman van de groep Queen. De band werd één van de bekendste rockgroepen in de jaren '70 en '80 met hits als 'We will rock you', 'We are the champions', 'Bohemian Rhapsody', 'Crazy little thing called love' en 'I want to break free'.


In 1985 vond Freddy Mercury de tijd om, los van Queen, een aantal persoonlijke nummers te schrijven en op plaat te zetten. Resultaat was het album 'Mr. Bad Guy'. In juli 1985 gaf de groep een spectaculair optreden tijdens Live Aid. Op 9 augustus 1986 waren 350.000 toeschouwers getuige van het, zo bleek achteraf, laatste liveoptreden van Queen met met Freddie Mercury. Inmiddels werden de geruchten dat Mercury aan aids leed steeds sterker, mede vanwege het feit dat hij zelden in het openbaar te zien was. Op 23 november 1991, één dag voor zijn overlijden, maakte Mercury officieel wereldwijd bekend dat hij leed aan aids. Dat deed hij door middel van een kort persbericht gemaakt op zijn sterfbed. Freddy Mercury stierf op 24 november 1991 om 18:48 uur in zijn Londense huis aan een longontsteking. Hij werd 45 jaar oud.


Bron: NPO, Wikipedia

Comments


bottom of page