top of page

Ster van de week: Bob Benny

Op 29 maart 2011 overleed Bob Benny. Hij is dan ook onze ster van de week. Heel de week hoor je overdag regelmatig een nummer van hem.

Bob Benny begon zijn carrière als zanger vlak na de Tweede Wereldoorlog. In 1959 mocht hij België vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Met zijn liedje 'Hou Toch Van Mij' behaalde hij een gedeelde zesde plaats. In 1961 mocht hij opnieuw voor België aantreden op het Eurovisie Songfestival. Met het liedje 'September, Gouden Roos' raakte hij niet verder dan de vijftiende plaats. In 1963 scoorde hij zijn grootste hit met 'Waar En Wanneer', een Nederlandstalige bewerking van het door Johan Strauss gecomponeerde Als Flotter Geist.


Daarna speelde hij, tot en met 2000, in diverse musicals. In 2001 werd hij getroffen door een beroerte. Ook maakte hij dat jaar bekend dat hij homoseksueel was.


In 2002 werd hij opgenomen in de Radio 2 Eregalerij voor een leven vol muziek. In de laatste jaren van zijn leven woonde hij in een woonzorgcentrum in St. Niklaas. Daar overleed hij op 84-jarige leeftijd.


Bron: WikipediaComments


bottom of page