top of page

7 januari

2018 - Overlijden France Gall. Zij werd geboren in een muzikale familie. Haar vader schreef liedjes voor onder meer Charles Aznavour en Edith Piaf en haar moeder was zangeres. In 1963 nam ze onder de naam France Gall haar eerste liedje op, 'Ne Sois Pas Si Bête'. Het werd een grote hit in Frankrijk. In 1965 won ze voor Luxemburg het Eurovisie Songfestival met 'Poupée De Cire, Poupée De Son'. Het succes stokte daarna en haar carrière raakte in het slop. In die tijd had zij relaties met de zangers Claude François en Julien Clerc. In 1974 ontmoette zij componist en zanger Michel Berger. Hij begon nieuwe nummers voor haar te schrijven en daardoor kwam zij weer volop in de belangstelling. Zo scoorde zij een hit met 'Il Jouait Du Piano Debout', een nummer over Jerry Lee Lewis. In 1988 scoorde zij haar laatste hit in Vlaanderen met 'Ella Elle l'a', een nummer over Ella Fitzgerald. France Gall is 70 jaar geworden.

1948 - Geboorte Amerikaanse singer-songwriter en gitarist Kenny Loggins, vooral bekend van de hits 'Whenever I call you friend', 'Footloose' en 'Danger zone'. Hij schreef samen met Michael McDonald 'What a fool believes'. Hij wordt 76 jaar.


1955 - Geboorte van de Nederlandse schrijfster, songwriter, actrice en popfotografe Belinda Meuldijk. Ze was van 1984 tot 2005 getrouwd met Rob de Nijs en schreef veel van zijn hits, o.a. 'Alles wat ademt' en 'Banger Hart'. Ze wordt 69 jaar.


1955 - Geboorte An Nelissen, Vlaamse actrice. Ze begon haar professionele carrière bij het Fakkeltheater. Vanaf 1982 werd ze een vaste kracht bij het Raamtheater. Ze speelde onder andere Joske in de film 'Hellegat', Laura Crets in de televisieserie 'Langs de kade' en Catherine Missotten in de soap 'Familie'. Daarnaast was ze ook één van de vaste krachten in 'Kriebels' op VTM. In 2007 was ze één van de boegbeelden van de campagne ter preventie van borstkanker in het kader van de actie 'Kom op tegen kanker'. Ze wordt 69 jaar.


1964 - Geboorte Amerikaanse acteur Nicolas Cage. Bekend van de films 'Wild at heart', 'Leaving Las Vegas', 'Con Air', 'The weather man' en de 'National treasure"-serie'. Hij wordt 60 jaar.


2015 - Bij een moordpartij door twee mannen met kalasjnikovs in de kantoren van het satirische weekblad 'Charlie Hebdo' in Parijs vielen 12 doden. De aanslag werd opgeëist door Al Qaida. Aanleiding op 11 januari 2015 voor de grootste protestmars uit de Franse geschiedenis in Parijs.


Comments


bottom of page