25 mei

1969 - In Nashville in Tennessee vond het huwelijk plaats tussen Roy Orbison en de West-Duitse Barbara Wilhonnen Jacobs. In juni begonnen zij aan de bouw van een huis in Hendersonville in Tennessee, vlakbij de plek waar op 15 september 1968 zijn oude huis is afgebrand. Bij deze brand zijn de twee zonen uit het eerste huwelijk van Roy Orbison met Claudette Frady, omgekomen. Roy en Barbara Orbison kregen ook twee zonen.

2006 - Overlijden Desmond Dekker, Jamaicaans ska- en reggaezanger. Bekend van het nummer Israelites. Het was in veel landen de eerste reggaehit ooit.


Vandaag is het de 'Internationale Dag van de Vermiste Kinderen'. Het symbool van deze dag is het vergeet-mij-nietje. Er wordt extra aandacht gevraagd voor vermiste kinderen en de gevolgen voor de achterblijvers.


JARIG VANDAAG

1975 - Geboorte Isabelle A.. Ze werd eind jaren tachtig en begin jaren negentig bekend als tieneridool met hits als 'Hé lekker beest', 'Blank of zwart' en 'Ik heb je nodig'. In 2017 kwam ze terug in de belangstelling dankzij haar deelname aan het derde seizoen van Liefde voor muziek. In 2019 kwam het album 'Sjokola' uit.