24 mei

Vandaag wordt Bob Dylan 80! Hij werd geboren als Robert Allen Zimmerman. In zijn kinderjaren schreef hij al gedichten en leerde hij zichzelf gitaar en piano spelen. Hij speelde in zijn tienerjaren in een aantal bands, maar tijdens zijn studententijd stond hij liever alleen op het podium. Bob Dylan heeft een flink aantal evergreens op zijn naam staan, waaronder 'Knockin' On Heaven's Door', 'Like A Rolling Stone', 'Lay Lady Lay' en 'I Want You'.

1956 - Het eerste Eurovisiesongfestival vond plaats, met slechts 7 deelnemers. Zwitserland won met het liedje 'Refrain' van Lys Assia.


1974 - Overlijden van de Amerikaanse pianist/orkestleider Duke Ellington. Hij werd op 29 april 1899 in de Amerikaanse hoofdstad Washington geboren. Stevie Wonder stak zijn bewondering voor Duke Ellington niet onder stoelen of banken in Sir Duke, een track op zijn album Songs In The Key Of Life uit 1976.


1944 - Patti Labelle. Labelle richtte in 1961 de meidengroep The Ordettes. Een grote hit van de groep toen was 'Decatur Street'. In 1970 werd de groepsnaam LaBelle en veranderde hun stijl in een mengeling van soul, disco en funk compleet met extravagante kledij in de trant van de glamrock. De bekendste hit uit deze periode was 'Lady Marmelade'. In 1976 ging Patti Labelle solo. In 1979 leverde dat de hit 'Release' op. In 1986 scoorde ze een grote hit met het duet 'On My Own' (samen met Michael McDonald).