top of page

24 mei

2023 - Overlijden Tina Turner, artiestennaam van Anna Mae Bullock. Ze stond bekend als de Queen of Rock 'n' Roll. In de jaren zestig verwierf ze bekendheid als duo met haar man Ike Turner. Nadat haar carrière eind jaren zeventig in het slop raakte, maakte ze in de jaren tachtig een glorieuze comeback als soloartiest. Op het album Private Dancer stonden de top 10-singles What’s Love Got To Do With It en het door Mark Knopfler geschreven titelnummer. Ze is 83 jaar geworden.1956 - Het eerste Eurovisiesongfestival vond plaats, met slechts 7 deelnemers. Zwitserland won met het liedje 'Refrain' van Lys Assia.

1941 - Geboorte Bob Dylan. Hij werd geboren als Robert Allen Zimmerman. In zijn kinderjaren schreef hij al gedichten en leerde hij zichzelf gitaar en piano spelen. Hij speelde in zijn tienerjaren in een aantal bands, maar tijdens zijn studententijd stond hij liever alleen op het podium. Bob Dylan heeft een flink aantal evergreens op zijn naam staan, waaronder 'Knockin' On Heaven's Door', 'Like A Rolling Stone', 'Lay Lady Lay' en 'I Want You'. Hij wordt 83 jaar. 1944 - Geboorte Patti Labelle. Ze richtte in 1961 de meidengroep The Ordettes op. Een grote hit van de groep toen was 'Decatur Street'. In 1970 werd de groepsnaam LaBelle en veranderde hun stijl in een mengeling van soul, disco en funk compleet met extravagante kledij in de trant van de glamrock. De bekendste hit uit deze periode was 'Lady Marmelade'. In 1976 ging Patti Labelle solo. In 1979 leverde dat de hit 'Release' op. In 1986 scoorde ze een grote hit met het duet 'On My Own' (samen met Michael McDonald). Ze wordt 80 jaar.

1974 - Overlijden van de Amerikaanse pianist/orkestleider Duke Ellington. Hij werd op 29 april 1899 in de Amerikaanse hoofdstad Washington geboren. Stevie Wonder stak zijn bewondering voor Duke Ellington niet onder stoelen of banken in Sir Duke, een track op zijn album Songs In The Key Of Life uit 1976.


1991 - Overlijden Dirk Schoufs. In 1986 werd hij lid van Vaya Don Dios. Hij speelde contrabas. Hij kreeg een relatie met Dani Klein. Hun tweede album 'Night Owls' zorgde in 1990 voor de grote doorbraak van Vaya Con Dios. Op deze plaat staan hun hits 'What’s A Woman' en 'Nah Neh Nah'. Na de opnamen van 'Night Owls' verliet Dirk Schoufs Vaya Con Dios. Dani Klein ging onder de naam Vaya Con Dios alleen verder. Dirk Schoufs is 29 jaar geworden. 2007 - Overlijden Jo Röpcke, film recensent. Hij werkte bijna dertig jaar als presentator en samensteller van het BRT-programma 'Première'. Dat programma nam hij in 1962 over van Roland Verhavert en bleef ermee bezig tot aan zijn pensioen in 1991. 2023 - Overlijden Tina Turner, artiestennaam van Anna Mae Bullock. Ze stond bekend als de Queen of Rock 'n' Roll. In de jaren zestig verwierf ze bekendheid als duo met haar man Ike Turner. Nadat haar carrière eind jaren zeventig in het slop raakte, maakte ze in de jaren tachtig een glorieuze comeback als soloartiest. Op het album Private Dancer stonden de top 10-singles What’s Love Got To Do With It en het door Mark Knopfler geschreven titelnummer. Ze is 83 jaar geworden.Comments


bottom of page