top of page

7 april

1949 - Geboorte Patricia Paay, in 1967 brak ze door met 'Je bent niet hip'. Andere hits van haar zijn 'Tomorrow', 'Who’s that lady with my man' en 'Saturday Nights'. Ze is getrouwd geweest met Adam Curry. Patricia Paay wordt 74 jaar.

1947 - Geboorte Patricia Bennett, van de Amerikaanse meidengroep The Chiffons die we kennen van de hits 'He's So Fine' en 'Sweet Talking Guy'. Ze wordt 76 jaar.


1951 - Geboorte Amerikaanse singer-songwriter Janis Ian bekend van de hits 'At Seventeen' uit 1975 en 'Fly too high' uit 1979. Ze wordt 72 jaar.


1959 - Zanger Marty Robbins nam het door hemzelf geschreven 'El Paso' op. Het liedje duurt vier minuten en zesendertig seconden. Ook al is een opname met zo’n lengte ongebruikelijk, toch werd 'El Paso' op 26 oktober 1959 op single uitgebracht. Het nummer stond 2 weken op de eerste plaats.


1960- Geboorte Engelse songwriter, producer Simon Climie, de voormalige leadzanger van het Britse duo Climie Fisher die in 1988 een hit scoorden met 'Love Changes Everything' had. Climie heeft sindsdien zijn liedjes laten opnemen door George Michael en Aretha Franklin, Pat Benatar, Smokey Robinson en Jeff Beck en heeft met Eric Clapton aan veel van zijn albums gewerkt. Hij wordt vandaag 63 jaar. 1973 - Evenals in 1972 won Luxemburg de internationale finale van het Eurovisie Songfestival. Na de Griekse zangeres Vicky Léandros in 1972 was de beurt aan de Française Anne-Marie David. Zij zong het winnende 'Tu Te Reconnaitras'. Cliff Richard eindigde op de 3e plaats met 'Power To All Our Friends'. De 2e plaats was voor voor de groep Mocedades met 'Eres Tu'. Het duo Nicole & Hugo eindigde als laatste, op de zeventiende plaats, met 'Baby Baby'.


1990 - De allereerste Soundmixshow van Hennie Huisman had een spetterende finale. Winnaar was Marco Borsato als Billy Vera met 'At This Moment'.


2002 - Overlijden Conny Vandenbos, Nederlandse zangeres bekend van '"Een roosje mijn roosje', 'Sjakie van den hoek' en 'Drie zomers lang'. Ze werd 65 jaar.

bottom of page