top of page

6 september

2007 - Overlijden van Luciano Pavarotti. Hij was één van de beroemdste operazangers ter wereld en volgens velen de beste tenor van zijn generatie. Luciano Pavarotti sleepte gedurende zijn carrière talrijke Grammy Awards in de wacht en hij grossierde in platina en gouden platen. Hij zong voor het laatst in het openbaar toen hij op 10 februari 2006, tijdens de opening van de Olympische Winterspelen in Turijn, zijn favoriete aria 'Nessun dorma' ten gehore bracht. Luciano Pavarotti is 72 jaar geworden.

1943 - Geboorte Roger Waters, Britse rockmusicus, gitarist en songwriter. Roger Waters werd bekend als lid van Pink Floyd. Het album 'The Final Cut' is opgedragen aan zijn vader. Het gemis van zijn vader komt tot uitdrukking in 'Another brick in the wall'. Roger Waters wordt 80 jaar. 1952 - Geboorte Yvonne Keeley, Nederlandse zangeres. Ze bracht solo en onder andere met haar zus Patricia Paay hitsingles uit. Haar grootste hit, 'If I had words', had ze met Scott Fitzgerald. Daarnaast maakte ze deel uit van het succesvolle trio The Star Sisters on 45. Ze wordt 71 vandaag. 1990 - Gitarist Tom Fogerty stierf in Scottsdale in Arizona. Hij had tuberculose. Samen met zijn broer John vormde Tom Fogerty in de jaren zestig de kern van Creedence Clearwater Revival. De groep bestond verder uit drummer Doug Clifford en bassist Stu Cook. Tom Fogerty verliet Creedence Clearwater Revival in 1971 om aan een solocarrière te beginnen. Creedence Clearwater Revival stopte in oktober 1972. Tom Fogerty liet zijn vrouw en hun zes kinderen achter. Hij is 48 jaar geworden. 2018 - Overlijden Burt Reynolds, Amerikaanse acteur. In 1961 maakte hij zijn speelfilmdebuut. Zijn rol in 'Deliverance' in 1972 maakte hem tot een ster. In de jaren zeventig kende hij veel successen, vooral als 'Bandit' in de film 'Smokey and the bandit' uit 1977. Burt Reynolds overleed op 6 september 2018 op 82-jarige leeftijd aan een hartaanval.


2021 - Overlijden Jean-Paul Belmondo, Franse acteur. Hij acteerde in meer dan 80 films.

In 1959 gaf Claude Chabrol hem zijn eerste belangrijke rol in het drama 'A double tour'. Hij werd het jaar daarop echt beroemd met zijn rol in het drama 'A bout de souffle'. Een belangrijk element in de commerciële successen van Belmondo waren de actiescènes en de stunts, die de acteur steevast zelf uitvoerde. Hij is 88 jaar geworden.

Comments


bottom of page