top of page

6 mei

1992 - Vandaag staan we stil bij het overlijden van Marlene Dietrich, Duits-Amerikaanse actrice en zangeres. Ze kreeg grote bekendheid door haar rol als revuezangeres in de film 'Der Blaue Engel'. Vooral met haar lied 'Ich bin von Kopf bis Fuß auf Liebe eingestellt'. Nog bekender werd het nummer 'Lili Marlene'. Dat was in de Tweede Wereldoorlog aan weerszijde van het front geliefd.

1889 - De wereldtentoonstelling in Parijs werd geopend. Het zou een historische tentoonstelling worden. Bezoekers konden zich vergapen aan de Eiffeltoren, maar ook aan de eerste auto's die in de stad rondreden. 1945 - Geboorte Bob Seger, Amerikaanse rockzanger en songwriter. In 2004 werd hij opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame. Zijn bestverkochte studioalbum is 'Against The Wind' dat met 2 Grammy's werd beloond. Bekende nummers zijn 'Still The Same', 'Main Street' en 'We've Got Tonight'. Hij wordt 79 jaar.


1961 - Geboorte George Clooney, Amerikaans acteur, regisseur, scenarioschrijver en producent met meer dan dertig filmprijzen en nominaties op zijn naam. Hij wordt 63 jaar.


1971 - 'Proud Mary' van Ike & Tina Turner bereikte de gouden status in Amerika. Het is hun enige gouden plaat in de Verenigde Staten. Het werd geschreven door John Fogerty voor zijn groep Creedence Clearwater Revival. Hun origineel bereikte in 1969 de tweede plaats in de Billboard Hot 100.


2001 - Tijdens zijn vakantie in Florida werd Mike Hazlewood in zijn slaap getroffen door een hartaanval. In de jaren zestig en zeventig was hij lid van Steve Rowland & The Family Dogg. Van deze groep maakte ook Albert Hammond deel uit. Samen schreven zij hits als 'It Never Rains In Southern California', 'The Free Electric Band', 'Make Me An Island', 'You’re Such A Good Lookin’ Woman' en 'The Air That I Breathe'. Mike Hazlewood is 59 jaar geworden.


2002 - Overlijden Otis Blackwell. Sinds hij in 1991 door een beroerte werd getroffen, was de componist verlamd aan de linkerhelft van zijn lichaam. Otis Blackwell is de schrijver van o.a. 'Great Balls Of Fire', 'Return To Sender', 'All Shook Up' en 'Don't Be Cruel'. Hij is 70 jaar geworden.


2009 - Overlijden Viola Wills, Amerikaanse zangeres die door Barry White ontdekt werd. Ze scoorde in Vlaanderen hits met 'Gonna get along without you now', 'If you could read my mind' en 'Up on the roof'.


2015 - Overlijden Errol Brown, de zanger van Hot Chocolate. De Britse groep is bekend van onder meer 'You Sexy Thing', 'Every 1’s A Winner' en 'It Started With A Kiss'. Hij is 71 jaar geworden.


2021 - Overlijden van de Amerikaanse gospel-, soul- en R&B-zanger Pervis Staples. The Staple Singers zijn bekend van de hits 'Respect', 'If You're Ready (Come Go with Me)' en 'Let's Do It Again'. Hij is 85 jaar geworden.Comentarios


bottom of page