22 september

1958 - 'To Know Him Is To Love Him' van The Teddy Bears kwam binnen in de Billboard Hot 100. Dit liedje werd geschreven door Phil Spector. Hij was geïnspireerd door een foto van de grafsteen van zijn vader. De single werd in twintig minuten opgenomen in de Gold Star Studios in Hollywood. Zangeres was de vijftienjarige Annette Kleinbard. Zij was geen lid van The Teddy Bears, maar een vriendin van Phil Spector. Vanaf 1 december 1958 stond de single drie weken op de eerste plaats van de Amerikaanse hitparade.

1958 - Geboorte Andrea Boccelli, Italiaanse tenor. Hij leed vanaf zijn geboorte aan de oogziekte glaucoom. Op twaalfjarige leeftijd werd hij na een ongeluk met een voetbal geheel blind.

Andrea Bocelli werd ontdekt door Zucchero en mocht hem begeleiden op zijn internationale concerttour.

Hij werd in Italië algemeen bekend na zijn overwinning op het Festival van San Remo in 1994 met 'Il mare calmo della sera'. Het jaar daarop deed hij nog eens mee aan het festival met 'Con te partiró'. Dit nummer nam hij in 1996 opnieuw op, samen met Sarah Brightman, onder de titel 'Time to say goodbye' en haalde er een internationale hit mee. Hij wordt 63 jaar vandaag.


1958 - Geboorte Eddy Planckaert. Hij was een krachtige renner met veel snelheid en had dus een sterke eindsprint. Tot zijn grootste successen behoorden twee zeges in de Omloop Het Volk, de Brabantse Pijl, De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Verder won hij enkele etappes in de Tour de France, de Vuelta en de Giro d'Italia. Ook veroverde Eddy Planckaert de groene trui in de Ronde van Frankriijk. Eén van Eddy Planckaerts grootste overwinningen was Parijs-Roubaix in 1990 waar hij in het velodroom in Roubaix Steve Bauer met een banddikte klopte


1970 - Ad Visser, Penney de Jager en Lars Boom presenteerden de eerste aflevering van AVRO’s TopPop. Het programma werd op dinsdagavond tussen half acht en acht uur op Nederland 1 uitgezonden. Vanaf de derde aflevering was Lars Boom niet meer betrokken bij het programma.


1981 - De Amerikaanse componist Harry Warren stierf op 88-jarige leeftijd. Hij schreef meer dan 800 nummers, waaronder 'I Only Have Eyes For You', een hit voor The Flamingos en Art Garfunkel, 'You Must Have Been a Beautiful Baby' en 'That's' Amore'. Harry Warren's liedjes zijn te horen in meer dan 300 films.


2003 - Overlijden Armand Pien. Hij was gedurende 37 jaar weerman bij de BRT/VRT. Een kwinkslag was nooit ver weg en als ergens geen weerspreuk voor bestond, vond hij er wel één uit, zoals 'Een herfst zonder stormen is als een vrouw zonder vormen' of nog een opmerkelijke uitspraak: 'mijn weerberichten kloppen altijd alleen het weer houdt er zich niet aan'. Arman Pien is 83 jaar geworden.