20 september

1957 - Buddy Holly bracht de single 'Peggy Sue' uit met 'Everyday' als B-kant. Het nummer heette oorspronkelijk 'Cindy Lou', naar Holly's nichtje, maar werd later veranderd in 'Peggy Sue' in verwijzing naar Peggy Sue Gerron, de vriendin (en toekomstige vrouw) van Jerry Allison, de drummer van de begeleidingsband The Crickets.

1934 - Geboorte Sophia Loren, Italiaanse actrice. Ze won in 1962 een Academy Award voor haar hoofdrol in het Italiaans-Franse oorlogsdrama 'La Ciocciara'. Daarnaast werden haar meer dan 45 andere acteerprijzen toegekend, waaronder verschillende Golden Globes, een BAFTA Award en de prijs voor beste actrice op het Filmfestival van Cannes.


1969 - Creedence Clearwater Revival scoorde zijn enige Britse n°1-hit met ‘Bad Moon Rising’. Het was de eerste single uit het derde studioalbum ‘Green River’. In de VS bleef de single op n°2 hangen en in Vlaanderen was hij goed voor de n°4. Hier was het de tweede top 10-hit na ‘Proud Mary’.


1973 - Overlijden Jim Croce, Amerikaanse singer-songwriter. Hij brak bij het grote publiek door na zijn vroegtijdig overlijden. Jim Croce heeft vijf studioalbums en elf singles uitgebracht. Hij is vooral bekend geworden met melodieuze, gevoelige liedjes zoals 'I got a name' en 'Time in a bottle'.


1976 - Koning Boudewijn opende het eerste stuk metro in België, elf kilometer in Brussel.