17 september

Vandaag staan we even stil bij het overlijden van Frankie Vaughan. Hij stierf op 17 september 1999 aan een hartstilstand. De Engelse zanger heeft zijn hele leven al een zwak hart. Op 9 mei 1999 heeft hij een openhartoperatie ondergaan. Naar Joods gebruik werd hij snel begraven. Frankie Vaughan had in 1957 een nummer 1-hit in de Britse hitparade met 'The Garden Of Eden'. In 1965 kreeg hij een lintje. Hij werd door de Britse koningin Elizabeth bevorderd tot de Order Of The British Empire (OBE). Frankie Vaughan is 71 jaar geworden.

1931 - Platenmaatschappij RCA Victor stelde de eerste langspeelplaat op 33 toeren voor. Op de lp stond de 5de Symfonie van Beethoven. De plaat was dan nog peperduur. Pas in 1945 werd het een commercieel succes.


1956 - De BBC kondigde de verwijdering van Bill Haley and His Comets' 'Rockin' Through The Rye' van de afspeellijst aan omdat ze vonden dat het nummer tegen de traditionele Britse normen inging. De plaat, gebaseerd op een 18e-eeuws Schots volksliedje, kwam ondanks dat toch op de 5e plaats in de Britse hitlijst terecht.


1964 - In Londen ging de James Bond-film 'Goldfinger' in première. Voor de derde keer speelde Sean Connery de rol van geheim agent 007. De Duitse acteur Gert Frobe speelde zijn tegenstander Goldfinger. Shirley Bassey zong de titelsong van de film. Op 1 april 1965 kwam deze single van Shirley Bassey bij ons binnen in de hitparade en bereikte de negende plaats.