15 september

1962 - The Four Seasons begonnen een vijf weken durende run op nummer 1 in de Amerikaanse hitlijst met 'Sherry'. Ze werden de eerste Amerikaanse groep die drie keer achter elkaar op nummer 1 terecht kwamen.

1949 - Geboorte Daan Hugaert, Vlaams acteur, regisseur, vertaler en stemacteur. Bekend als hoofdinspecteur Romain Van Deun in 'Witse' en Eddy Van Notegem in 'Thuis'. Hij wordt 72 jaar.


1955 - Little Richard nam ‘Tutti Frutti’ op, het eerste teken aan de wand die Rock 'n Roll zou gaan heten. Tutti Frutti ontstond in 1955 tijdens een moeizame opnamesessie van keurige gospel en rhythm & blues. In een pauze begon Little Richard wat te klieren op de piano. In no time was 'Tutti Frutti' geboren en op plaat gezet, al moest er wel behoorlijk wat gekuist worden aan de originele tekst.


1994 - Geboorte Wout van Aert, veldrijder die sinds maart 2019 in dienst rijdt bij Team Jumbo-Visma. Hij heeft er al een prachtig 2021 opzitten met het winnen van de individuele tijdrit Tirreno-Adriatico, Gent-Wevelgem, Amstel Gold Race, Belgisch kampioen op de weg, 11e, 20e etappe (individuele tijdrit) en 21e etappe Ronde van Frankrijk, zilver in de wegwedstrijd op de Olympische Spelen in Tokio en eindwinnaar van de Ronde van Groot-Brittannië. Wout wordt 27 jaar.


1997 - Lancering van de zoekmachine Google. Oprichters Larry Page en Sergey Brin konden toen nog niet voorzien dat hun idee een wereldwijd succes zou worden. Inmiddels is de zoekmachine niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven.