13 september

1960 - In het Verenigd Koninkrijk was een campagne gestart om de Amerikaanse hit 'Tell Laura I Love Her' van Ray Peterson te verbieden. Het lied werd in de pers aan de kaak gesteld omdat het een 'glorieuze doodscultus' voor tieners zou inspireren. Het verhaal gaat over een verliefde jongen die in een stockcarrace rijdt om de hand van zijn geliefde te winnen. Hij crasht en vlak voordat hij sterft, kreunt hij de woorden van de titel.

1944 - Geboorte Peter Cetera, Amerikaanse zanger die met Chicago in 1976 de Amerikaanse en Britse nummer 1 single 'If You Leave Me Now' had. Peter Cetera verliet de band in juli 1985 en scoorde in 1986 de solo-hit 'Glory Of Love', het themalied van de film The Karate Kid Part II.


Internationale dag van de chocolade - Chocolade is een van 's werelds meest geliefde voedselproducten en dat wordt jaarlijks op 13 september gevierd. De datum van de 'Internationale Chocolade Dag' is de dag waarop in 1857 Milton S. Hershey werd geboren, een Amerikaans banketbakker en oprichter van de 'Hershey Chocolate Company', producent van de populaire Hershey-chocoladereep.