11 september

1937 - Geboorte Paola Margherita Giuseppina Maria Consiglia Ruffo di Calabria, kortweg koningin Paola, zesde koningin der Belgen, echtgenote van koning Albert. Zij wordt vandaag 84 jaar.


1987 - Peter Tosh werd bij een roofoverval in zijn huis in Kingston op Jamaica doodgeschoten. Peter Tosh werd op 19 oktober 1944 geboren als Winston Hubert Macintosh. Hij begon zijn muzikale loopbaan bij Bob Marley & The Wailers. In februari 1979 stond Peter Tosh, in duet met Mick Jagger, drie weken bovenaan in de hitparade met (You Gotta Walk) Don’t Look Back.


2001 - De gruwelijke aanslagen op de Twin Towers hadden ook een weerslag op de popmuziek. Enya scoorde een grote Amerikaanse hit met ‘Only Time’. Beyoncé (‘I Was Here’), The Eagles (‘Hole In The World’), Michael Jackson (‘What More Can I Give’), Paul McCartney (‘Freedom’) en Jay-Z & Alicia Keys (‘Empire State Of Mind’) schreven de tragedie van zich af. Bruce Springsteen wijdde zelfs met ‘The Rising’ een heel album aan 9/11. De grootste hit rond het thema stond enkele weken na de aanslagen op n°2 in de Ultratop. ‘Overcome’ staat op ‘V’, het 5de studioalbum van Live dat precies een week na de aanslagen werd uitgebracht. Hoewel het nummer dus al was opgenomen voor de vernietiging van de Twin Towers, werd het voorzien van een videoclip met beelden van de gebeurtenissen en andersom werd het veel gebruikt bij de nieuwsbeelden.


2014 - De Amerikaanse songwriter, zanger, manager en platenproducent Bob Crewe stierf op 83-jarige leeftijd. Bob Crewe schreef een reeks Top 10-singles voor de Four Seasons, waaronder 'Big Girls Don't Cry', 'Walk Like a Man' en 'Rag Doll' '. Hij had ook hits met o.a. Lesley Gore, Michael Jackson, Bobby Darin, Roberta Flack, Peabo Bryson, Patti LaBelle en Barry Manilow.