8 september

1956 - Eddie Cochran tekende een éénjarig contract bij Liberty Records en met als resultaat drie top 40-hits: 'Summertime Blues', 'Twenty Flight Rock' en 'C'mon Everybody'.

1951 - Geboorte Corry Konings. Ze wordt ook wel de 'koningin van het Nederlandse levenslied' genoemd. Als Corry en de Rekels maakten zij vooral furore met het lied 'Huilen is voor jou te laat' uit 1970. Twee jaar later startte ze een solocarrière, waarin ze scoorde met nummers als 'Ik krijg een heel apart gevoel van binnen', 'Jij weet toch wel wat liefde is' en 'Adios amor'. Ze wordt vandaag 70 jaar!


1952 - Nadat Atlantic Records het contract van Ray Charles van Swingtime had gekocht, nam hij zijn eerste sessie op voor Atlantic. In de 7 jaar die volgden zou hij klassiekers opnemen als 'Mess Around', 'I Got a Woman', 'Hallelujah, I Love Her So' en 'What'd I Say'.


1957 - 'Reet Petite' van Jackie Wilson werd voor het eerst uitgebracht. Tijdens een benefietconcert in 1975 stortte Wilson op het podium ineen door een hartaanval en raakte vervolgens in een coma die bijna negen jaar aanhield tot aan zijn dood in 1984. Drie jaar na zijn dood stond het nummer opnieuw helemaal aan de top van de hitparade.