12 september


1954 - De eerste 'tieneridool', Frank Sinatra stond op nummer 1 in de UK Singles Chart met 'Three Coins In The Fountain', de eerste Britse nummer 1 van de zanger. Het lied was The Academy Award winnende Best Original Song van 1954.

1970 - Smokey Robinson en The Miracles stonden op nummer 1 in de UK Singles Chart met 'The Tears Of A Clown', hun eerste Britse nummer 1. Stevie Wonder (die werd ontdekt door Miracles-lid Ronnie White) en zijn producer Hank Cosby schreven de muziek voor het nummer.


1997 - Oprichter van het Polar Music-platenlabel, songwriter, producer en ABBA-manager Stig Anderson stierf aan een hartaanval. Anderson schreef mee aan enkele van ABBA's grootste hits, zoals 'Waterloo', 'Mamma Mia', 'SOS', 'Fernando', 'Dancing Queen', 'Knowing Me, Knowing You' en 'The Name of the Game'. Zijn begrafenis werd live uitgezonden op de Zweedse televisie, een eer die anders alleen was voorbehouden aan vooraanstaande staatsleden of royalty's.


2003 - Overlijden Johnny Cash aan de ziekte van Parkinson. De country-zanger werd op 26 februari 1932 in Kingsland in Arkansas geboren. Op zijn twaalfde schreef hij zijn eerste liedjes. In 1956 had Johnny Cash zijn eerste nummer 1-hit met I Walk The Line. In 1980 werd hij geëerd met een plaats in de Country Music Hall Of Fame.