19 september

Vandaag is het de verjaardag van de Amerikaanse zanger Bill Medley. Hij wordt 81 jaar.

Als kind van twee muzikale ouders speelde muziek al op jonge leeftijd een belangrijke rol in zijn leven: hij zong in een kerkkoor en op school. In 1961 ontmoette hij Bobby Hatfield, met wie hij de Righteous Brothers vormde. Later begon Bill Medley aan een solocarrière: hij maakte in totaal 14 soloalbums. In 1988 scoorde hij met Jennifer Warnes een nummer-1 hit met het nummer 'The time of my life' van de soundtrack van de film 'Dirty Dancing'. Voor deze soundtrack won hij een Grammy Award.

1928 - 'Steamboat Willy' van Walt Disney, de eerste tekenfilm met geluid, werd vertoond met daarin voor het eerst Mickey Mouse.


1960 - 'The Twist' van Chubby Checker bereikte de eerste plaats van de Amerikaanse hitparade. Het liedje werd geschreven door Hank Ballard die het in 1958 heeft opgenomen voor de B-kant van 'Teardrops In Your Letter'. De versie van Chubby Checker ontketende een ware rage in Amerika. Het was de enige single in de Amerikaanse muziekgeschiedenis die er destijds in slaagde om twee keer de eerste plaats te bereiken. Op 13 januari 1962 stond 'The Twist' opnieuw bovenaan in de Billboard Hot 100.


2008 - Overlijden van de Amerikaanse drummer Earl Palmer. Hij werkte met The Beach Boys, Little Richard ('Tutti Frutti'), Frank Sinatra, Ike And Tina Turner ('River Deep, Mountain High'), The Monkees, Fats Domino ('I'm Walkin'), en The Righteous Brothers ('You've Lost That Lovin' Feelin').