top of page

19 september

Vandaag is het de verjaardag van de Amerikaanse zanger Bill Medley. Hij wordt 83 jaar.

Als kind van twee muzikale ouders speelde muziek al op jonge leeftijd een belangrijke rol in zijn leven: hij zong in een kerkkoor en op school. In 1961 ontmoette hij Bobby Hatfield, met wie hij de Righteous Brothers vormde. Later begon Bill Medley aan een solocarrière: hij maakte in totaal 14 soloalbums. In 1988 scoorde hij met Jennifer Warnes een nummer-1 hit met het nummer 'The time of my life' van de soundtrack van de film 'Dirty Dancing'. Voor deze soundtrack won hij een Grammy Award.

1928 - 'Steamboat Willy' van Walt Disney, de eerste tekenfilm met geluid, werd vertoond met daarin voor het eerst Mickey Mouse.


1960 - 'The Twist' van Chubby Checker bereikte de eerste plaats van de Amerikaanse hitparade. Het liedje werd geschreven door Hank Ballard die het in 1958 heeft opgenomen voor de B-kant van 'Teardrops In Your Letter'. De versie van Chubby Checker ontketende een ware rage in Amerika. Het was de enige single in de Amerikaanse muziekgeschiedenis die er destijds in slaagde om twee keer de eerste plaats te bereiken. Op 13 januari 1962 stond 'The Twist' opnieuw bovenaan in de Billboard Hot 100. 1969 - Geboorte Candy Dulfer, Nederlandse saxofoniste. In 1989 maakte Candy Dulfer enkele nummers met Dave Stewart, gitarist van The Eurythmics. Eén van deze nummers, 'Lily was here', werd een nummer 1-hit in Nederland en Vlaanderen. Ze wordt 54 jaar.

1970 - 'Ik Ben Verliefd Op Jou' van Paul Severs stond twee weken op de eerste plaats van de Vlaamse hitparade . Er werden zo’n 120.000 exemplaren van deze single verkocht. In november 1974 werd de Engelse uitvoering een hit voor Octopus. 'I’m So In Love With You' bereikte de zestiende plaats. 1999 - Overlijden van Edward Cobb. Deze Amerikaanse componist/producer begon zijn muzikale carrière in de jaren vijftig als lid van The Four Preps. Zij hadden in 1958 twee Amerikaanse top tien-noteringen met '26 Miles (Santa Catalina)' en 'Big Man'. Edward Cobbs compositie 'Tainted Love' wais in 1981 een Britse nummer 1-hit voor Soft Cell. Edward Cobb is 61 jaar geworden. 2004 - De Amerikaanse countryzangeres Skeeter Davis verloor haar lange strijd tegen kanker. Met 'The End Of The World' bereikte zij op 23 maart 1963 de tweede plaats in de Billboard Hot 100. Zij is 72 jaar geworden.


2008 - Overlijden van de Amerikaanse drummer Earl Palmer. Hij werkte met The Beach Boys, Little Richard ('Tutti Frutti'), Frank Sinatra, Ike And Tina Turner ('River Deep, Mountain High'), The Monkees, Fats Domino ('I'm Walkin'), en The Righteous Brothers ('You've Lost That Lovin' Feelin').

Comentarios


bottom of page