top of page

5 mei

2020 - Vandaag is het precies 4 jaar geleden dat de Jamaicaanse zangeres Millie Small van ons heenging. In 1963 vertrok zij naar Engeland waar zij een jaar later in een studio in Londen een cover opnam van het nummer 'My Boy Lollipop'. Het nummer was in 1956 voor het eerst opgenomen door Barbie Gaye. De versie van Millie Small groeide uit tot een wereldhit. Zij werd daarmee de eerste succesvolle artiest uit Jamaica. Er werden uiteindelijk meer dan zeven miljoen exemplaren van de single verkocht. Millie Small is 73 jaar geworden.


1921 - Het beroemdste parfum ter wereld werd op de markt kwam: Chanel No. 5. Het idee ervoor kwam van mode-ontwerpster Coco Chanel. Zij wilde een geurtje dat bij haar creaties paste. Het parfum werd op de vijfde dag van de vijfde maand gepresenteerd. Vijf was het geluksgetal van Coco.


1950 - Geboorte Maggie MacNeal, geboren als Sjoukje Lucie van ’t Spijker, Nederlandse zangeres en presentatrice. In de zomer van 1971 werd ze aan zanger Willem Duyn gekoppeld. Samen vormden ze het duo Mouth & MacNeal en hadden ze hits met 'How do you do' en 'Hello A'. Ze namen ook deel aan het songfestival van 1974 en eindigden op de 3e plaats met 'Ik zie een ster'. Als solo artieste had Maggie MacNeal in 1976 een grote hit met 'Terug naar de kust'. Ze wordt 74 vandaag.


1956 - Geboorte Kamagurka, pseudoniem van Luc Charles Zeebroek. Hij is een cartoonist, theater- en televisiemaker, zanger en allround kunstenaar. Kamagurka staat bekend om zijn absurde cartoons en tv-shows. Ook schrijft hij de scenario's voor Herr Seeles strip 'Cowboy Henk'. Hij wordt 68 jaar.


1962 - De negentienjarige Chris Montez nam 'Let’s Dance' op. Het liedje werd geschreven door Jimmy Lee. 'Let’s Dance' kwam op 4 augustus 1962 de Amerikaanse Billboard Hot 100 binnen. De single bereikte de vierde plaats. Bij ons deed die het nog beter en bereikte de 1ste plaats.


1990 - De Italiaanse zanger Toto Cutugno won het Eurovisie Songfestival in Zagreb in Joegoslavië met de song 'Insieme 1992', een liedje over de éénwording van Europa.


Internationale Dag van de Vroedvrouw In meer dan 50 landen wordt vandaag het werk van verloskundigen in het zonnetje gezet.

Een verloskundige, vroedvrouw, accoucheur of vroedkundige houdt zich bezig met het begeleiden van de normale, ongecompliceerde zwangerschap en bevalling.

Comments


bottom of page