top of page

4 mei

1944 - Geboorte Dave, Nederlandse zanger die al sinds 1965 in Frankrijk woont. We kennen hem van 'Dansez maintenant', 'Vanina' en 'Du côté de chez Swann'. Hij wordt vandaag 78 jaar.

1956 - In de Bradley-studio’s in Nashville in Tennessee namen Gene Vincent & The Blue Caps vier liedjes op: 'Be-Bop-A-Lula', 'Woman Love', 'Race With The Devil' en 'I Sure Miss You'. Be-Bop-A-Lula werd als eerste single uitgebracht. Op 16 juni 1956 kwam die binnen in de Amerikaanse hitparade en bereikte de zevende plaats.


1959 - De Grammy Awards werden voor het eerst uitgereikt. Perry Como en Ella Fitzgerald waren de grote winnaars.


1966 - Het zesde studioalbum van Stevie Wonder werd uitgebracht, 'Up-tight'.


2021 - Overlijden van de Britse zanger, liedjesschrijver en model Nick Kamen. In 1985 werd hij bekend bij het grote publiek door zijn hoofdrol in een Levi’s 501-reclame. In deze reclame kleedde hij zich uit in een wasserette tot op zijn witte boxershort om zo zijn spijkerbroek te kunnen wassen. De reclame lanceerde ook zijn carrière in de muziek omdat Madonna de reclame zag en onder de indruk was. Met het door haar geschreven nummer 'Each Time You Break My Heart' scoorde Nick Kamen in 1986 een wereldwijde hit. Madonna is trouwens ook te horen in het achtergrondkoor bij dit nummer. Met een cover van het nummer 'Loving You Is Sweeter Than Ever' van The Four Tops scoorde Nick Kamen in 1987 zijn tweede grote hit. De derde hit volgde in 1990 met 'I Promised Myself'. Nick Kamen is 59 jaar geworden.


TOP 5 - mei 1961 5. Ray Peterson - Corinne Corina 4. The Marcels - Blue moon 3. Buzz Clifford - Baby sittin' boogie 2. Elvis Presley - Surrender 1. The String-A-Longs - Wheels

bottom of page