top of page

5 november

1941 - Geboorte Art Garfunkel, Amerikaanse singer/songwriter en acteur die tot 1970 deel uitmaakte van het duo Simon & Garfunkel. Na de breuk met Paul Simon duurde het drie jaar voor Art Garfunkel zijn eerste soloplaat uitbracht. Na een aantal mislukte singles, scoorde Art Garfunkel halverwege 1979 een nummer 1-hit met 'Bright Eyes'. In 1981 haalde Art Garfunkel nog één keer de Top 40 met 'A Heart In New York'. Voor het grote publiek werd het daarna stil rond hem. Hij wordt vandaag 82 jaar.

1947 - Geboorte Engelse zanger-songwriter, producer en acteur Peter Noone. Tussen 1963 en 1971 noemde hij zich Herman en was hij de zanger van de succesvolle groep Herman's Hermits, bekend van de hits 'A kind of hush' en 'No milk today'. Peter Noone wordt vandaag 76 jaar. 1959 - Geboorte van de Canadese zanger-songwriter Bryan Adams. Zijn grootste hits zijn 'Run to you', 'Please forgive me', '(Everything I do) I do it for you' en 'Summer of '69'. Hij had ook enkele succesvolle duetten met Rod Stewart en Sting, Mel C. en Tina Turner. Hij wordt vandaag 64 jaar.


1960 - Geboorte Rene Froger. In de jaren 90 scoorde hij een reeks top tien-hits, waaronder 'Alles kan een mens gelukkig maken' en 'Say hello'. Rene Froger verkocht meer dan vijf miljoen platen en behoort daarmee tot de best verkopende artiesten van Nederland. Hij wordt vandaag 63 jaar.


1982 - Overlijden van de Franse filmpionier, regisseur en acteur Jacques Tati. Hij regisseerde en speelde in: 'Mon oncle', 'Les vacances de monsieur Hulot' en 'Jour de fête'. Hij is 75 jaar geworden.


1986 - Overlijden Billy Guy, één van de originele leden van The Coasters. Hij verliet de groep in 1958 na hun grote hit 'Yakety Yak'. In 1987 werd hij opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Billy Guy is 65 jaar geworden.


2003 -Overlijden Bobby Hatfield. Bobby Hatfield van The Righteous Brothers werd dood teruggevonden in zijn hotelkamer in Michigan, 30 minuten voor een optreden. Uit de autopsie bleek dat hij bezweek aan een hartaanval veroorzaakt door een cocaïnevergiftiging. Hij is 62 jaar geworden.


2020 - Overlijden Len Barry, Amerikaans zanger, songwriter, muziekproducer en auteur. Met de song '1-2-3' brak Len Barry door in de herfst van 1965 . Van de single werden meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Hij is 78 jaar geworden.

Comments


bottom of page