top of page

2 november

1952 - Geboorte Maxine Nightingale, Engelse zangeres bekend van de 1975 hit 'Right Back Where We Started From'. Zij wordt 71 vandaag.

1958 - Tommy Edwards stond op nummer 1 in de Engelse hitlijst met 'It's All In The Game'. Het is de enige nummer 1-popsingle die mede is geschreven door een Amerikaanse vice-president. Charles Dawes was later vice-president onder Calvin Coolidge.


1941 - Geboorte Brian Poole, Britse zanger van de band The Tremeloes. Zij hadden hits met 'Do You Love Me' en 'Silence Is Golden'. Hij wordt 82 vandaag.


1969 - 'Sugar Sugar' van The Archies stond op nummer 1 in de Engelse hitparade. De single werd de langstlopende One Hit Wonder in het Verenigd Koninkrijk met acht weken aan de top van de hitlijsten. Ook in Vlaanderen stond de single maar liefst zeven weken op de 1ste plaats. 1969 - Paul Simon en Art Garfunkel namen vier tracks op voor hun album 'Bridge Over Troubled Water': 'Baby Driver', 'Cecilia', 'Keep The Customer Satisfied' en 'El Condor Pasa'. 1991 - Overlijden van de Amerikaanse singer-songwriter, pianist en acteur Mort Shuman. Hij werkte veel samen met Doc Pomus en schreef met hem meer dan 500 songs, waaronder 25 voor Elvis Presley. Hij zong zelf ook in het Frans en had een hit met 'Le Lac Majeur'. Hij is 52 jaar geworden.

Comments


bottom of page