top of page

3 november

1948 - Geboorte Marie McDonald McLaughlin Lawrie, beter bekend als de Schotse zangeres Lulu. In 1964 had ze op 15-jarige leeftijd een grote hit met haar versie van 'Shout!'. Ook in 1965 behaalde ze de Britse top 10 met 'Leave a little love'. In 1967 stond de single 'Let's pretend' in de Britse hitparade. In Amerika bereikte het nummer de eerste plaats en werd er tevens de bestverkochte single van dat jaar. In 1969 trad Lulu namens het Verenigd Koninkrijk aan op het Eurovisiesongfestival met het liedje 'Boom bang-a-bang' en haalde hiermee de 2de overwinning voor haar vaderland binnen. Ze moest die overwinning wel delen met Frankrijk, Spanje en Nederland. Ondanks haar zege op het festival duurde het tot 1974 voor Lulu opnieuw een hit scoorde met 'The man who sold the world', geschreven en geproduceerd door David Bowie. Lulu wordt vandaag 75 jaar.

1957 - 'Great Balls Of Fire’ van Jerry Lee Lewis werd op single uitgebracht. Hij bereikte de n°2 in Amerika en de eerste plaats in Groot-Brittannië. In Vlaanderen kwam die niet hoger dan de 16e plaats. Er gingen wereldwijd zo’n 15 miljoen exemplaren van over de toonbank. 1957 - 'At The Hop' van Danny & The Juniors lag in de platenwinkel. Dit liedje heette oorspronkelijk 'Do The Bop', maar op aanraden van de Amerikaanse televisiepresentator Dick Clark werd het opnieuw opgenomen als 'At The Hop'. Deze versie kwam op 9 december 1957 binnen in de Billboard Top 100 en stond vanaf 6 januari 1958 zeven weken lang op de eerste plaats. Het was de bestverkochte single van 1958 in de Verenigde Staten. 1957 - De Russen schoten hun 'Spoetnik 2' de ruimte in met aan boord de hond Laika. Het dier is het eerste levende wezen dat -bij wijze van proef- de ruimte werd ingeschoten. Laika zou al binnen enkele uren gestorven zijn door oververhitting en stress.


1960 - Elvis Presley had zijn vijfde nummer 1 hit in Engeland met 'It's Now Or Never'. Het nummer dat gebaseerd was op het Italiaanse nummer 'O Sole Mio', was Elvis eerste nummer 1 na zijn legerperiode. 1983 - Overlijden Bob Scholte. Op 16 mei 1914 debuteerde hij in de operette De Marskramer. In 1931 trad Bob Scholte in dienst van de AVRO. Sindsdien zong hij 'Goedenacht En Welterusten' als dagsluiting van de radioprogramma’s van deze omroep. Na de Tweede Wereldoorlog werkte Bob Scholte dertien jaar lang in Antwerpen. In 1958 keerde hij terug naar Nederland. Tot zijn 65ste bleef Bob Scholte platen maken. Hij heeft er meer dan tweeduizend op zijn naam staan. Hij is 81 jaar geworden.


1990 - 25 jaar nadat hun eerste versie werd opgenomen, hadden The Righteous Brothers met 'Unchained Melody' opnieuw een dikke hit. Het nummer was te zien in de Patrick Swayze-film 'Ghost'. 'Unchained Melody is één van de meest opgenomen nummers, met meer dan 500 versies in verschillende talen.


2016 - Overlijden van de Amerikaanse pop- en jazz-zangeres Kay Starr. Zij is vooral bekend van de nummers 'Wheel Of Fortune' (1951) en 'The Rock And Roll Waltz' (1955). In 2002 werd zij opgenomen in de Oklahoma Music Hall Of Fame. In 2013 werd zij opgenomen in de Memphis Music Hall Of Fame. Zij overleed aan de gevolgen van de ziekte van Alzheimer. Kay Starr is 94 jaar geworden.

Comments


bottom of page