top of page

4 november

2022 - Overlijden Nicole Van Palm, beter bekend als Nicole Josy van het koppel en duo Nicole & Hugo. Nicole en Hugo leerden elkaar kennen in 1970. Ze werden verliefd op elkaar en vormden een zingend duo. In 1971 werden ze met het liedje 'Goeiemorgen, morgen' de winnaar van Canzonissima en mochten voor België naar het Eurovisiesongfestival. Vlak voor hun vertrek naar Dublin kreeg Nicole echter geelzucht en werden ze in allerijl vervangen door Jacques Raymond en Lily Castel. Twee jaar later lukte het hen alsnog om naar het Eurovisieongfestival te gaan met Baby, Baby. Het liedje werd een hit in Vlaanderen, maar Europa viel er niet voor. Op het festival eindigden zij als laatsten. Nicole Josy is 76 jaar geworden.

1972 - De single '1948' van Gerard Cox kwam binnen in de Nederlandse Top 40. Het is een vertaling van Alone Again (Naturally) van Gilbert O’Sullivan door Kees van Kooten en Wim de Bie. In Vlaanderen had Gerard Cox alleen een hit met 'Die Goeie Ouwe Tijd' en ''t Is weer voorbij die mooie zomer'.


1957 - Jackie Wilson maakte zijn debuut in de Amerikaanse hitparade met ‘Reet Petite’. Deze debuutsingle van Jackie Wilson werd geschreven en geproduceerd door Berry Gordy Jr. Dankzij een animatiefilmpje werd Reet Petite in de jaren tachtig nog eens een grote hit in Europa. Vanaf 14 februari 1987 stond de single vier weken lang op nummer 1 in Vlaanderen. 1966 - The Beach Boys kwamen de Engelse hitlijst binnen met 'Good vibrations'. Als kind vertelde de moeder van Brian Wilson hem dat honden "trillingen" van mensen konden opvangen. De hond zou dan blaffen bij "slechte trillingen". Brian Wilson veranderde dit in het algemene idee voor het nummer. 'Good vibrations'.


2000 - Vandaag is het precies 23 jaar geleden dat Margriet Hermans in Las Vegas trouwde met Frank de Loof.

Comments


bottom of page