top of page

4 september

2020 - Overlijden van Lucille Starr. Canadese, Engels en Franstalige zangeres en songwriter, die tevens bedreven was in het jodelen. Zij werd in 1965 bekend met de hit 'The French Song'. Lucille Starr is 82 geworden.

1888 - De Amerikaan George Eastman registreerde de naam Kodak, en kreeg octrooi voor een fotocamera, die een filmrolletje gebruikte. In het begin werd de box als het rolletje vol was teruggebracht naar de winkel. Later kon het rolletje simpel door de gebruiker verwisseld worden. Het produkt werd door het eenvoudige mechanisme snel gebruikt door de grote massa.


1970 - Door de Amerikaanse omroep ABC werd de eerste aflevering van The Partridge Family uitgezonden op televisie. In totaal zijn er 96 afleveringen gemaakt. De muzikale familie bestond uit oa. Shirley Jones, David Cassidy, Susan Dey en Brian Foster. Op 31 augustus 1974 werd de laatste aflevering uitgezonden.


1973 - The Moody Blues begonnen in Denemarken met een wereldtournee die in februari 1974 aan de Amerikaanse westkust eindigde. Justin Hayward, John Lodge, Graeme Edge, Ray Thomas en Mike Pender speelden verder in o.a. Zweden, Frankrijk, Nederland, België, Zwitserland, Engeland, Duitsland, Japan, Hawaï en een groot deel van de Verenigde Staten. 1989 - Overlijden Georges Simenon, Franstalige Belgische schrijver. Hij werd bij het grote publiek vooral bekend als de schrijver van 75 detective romans en 28 korte verhalen over Maigret. Daarnaast schreef hij nog eens 136 psychologische romans en honderden andere verhalen en novellen. George Simenon is 86 jaar geworden.


2020 - Overlijden Luc Bral, Vlaamse zanger, kunstschilder en kleinkunstenaar. Hij begon bij de BRT als assistent-producer van 'Binnen en buiten' en dj bij Omroep Antwerpen. Luc Bral kreeg een platencontract en bracht enkele singles uit, waaronder "Hallo hier ben ik dan". Zijn eerste album, Vrije vogel (1974), werd geproduceerd door Jack de Nijs (Jack Jersey). Luc Bral werd 71 jaar.


2020 - Overlijden Annie Cordy, Belgische zangeres en actrice. Ze nam meer dan 600 liedjes op, speelde in tientallen musicals en zeventien films. Ze verkocht wereldwijd meer dan vijf miljoen albums en singles en was vooral populair in Franstalig België en Frankrijk. Ze werd 92 jaar.

Σχόλια


bottom of page