top of page

4 februari

1983 - Karen Carpenter overleed aan anorexia nervosa. Samen met haar broer Richard had zij als The Carpenters in de jaren zeventig hits met o.a. 'Close To You', 'Jambalaya', 'Please Mr. Postman', 'Superstar' en 'Yesterday Once More'. Ze was pas 32.

1941 - Geboorte Engelse drummer John Steel van de band The Animals, bekend van de hits 'Don't let me be misunderstood' en 'House of the rising sun'. Hij stapte in 1966 uit de band tijdens de opnamen voor het album "Animalisms" maar speelde vanaf 1992 wel weer in latere edities van de groep. Hij was juridisch eigenaar van de naam The Animals. Hij wordt 83 jaar.


1948 - Geboorte Alice Cooper. Hij is de zoon van een priester, maar laat daar weinig van zien als hij de ruige rockband The Earwigs begon, later veranderd in The Spiders, om uiteindelijk tot Alice Cooper te worden omgedoopt. Bekend van ruige rocknummers zoals 'School's Out', 'Elected', 'No More Mr Nice Guy' en 'Poison', maar ook van de prachtige ballad 'How You Gonna See Me Now'. Alice Cooper wordt 76 jaar.


1977 - Het legendarische album Rumours van Fleetwood Mac kwam uit. Er werden ruim 5 miljoen exemplaren van verkocht en stond 10 weken op de eerste plaats in de album top 50. Van dit album kwamen de bekende hits: 'Go your own way', 'Don't stop', 'Dreams' en 'You make loving fun'.


2000 - Overlijden Doris Clay, één van de originele zangeressen van The Shirelles, één van de eerste Amerikaanse meidengroepen die met ‘Will You Love Me Tomorrow’ in 1960 op 1 stond in de Billboard Hot 100. Ze is 58 jaar geworden.


2013 - Overlijden Engelse zanger-songwriter Reg Presley. Hij maakte deel uit van de groep The Troggs die hits scoorden met 'Love is all around' en 'Wild thing'. Hij is 71 jaar geworden.


De 'Werelddag tegen Kanker' of 'Wereld Kanker Dag' (World Cancer Day) wordt jaarlijks gehouden op 4 februari en is ingesteld door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties. Het is een internationale bewustwordingsdag waarop mensen in de hele wereld stilstaan bij de ziekte kanker.

Comments


bottom of page