top of page

4 augustus

1972 - De debuutsingle 'Donna' van 10cc verscheen. De plaat werd uitgebracht op het UK-label van Jonathan King. Graham Gouldman, Eric Stewart, Lol Creme en Kevin Godley tekenden hun contract als Hotlegs. Jonathan King stelde voor om hun naam te veranderen in 10cc. Zowel in Engeland als Vlaanderen haalde 'Donna' de top van de hitparade.

1947 - Geboorte Paul Layton, zanger van The New Seekers die in de 70's hits scoorden met 'I'd Like To Teach The World To Sing', 'You Won't Find Another Fool Like Me' en 'Beg, steal or borrow'. Hij wordt 76 jaar. 1958 - Het Amerikaanse muziekvakblad Billboard introduceerde de Hot 100. Deze lijst was een combinatie van verkoopcijfers, radio-airplay en platen die populair waren in Amerikaanse jukeboxen. In de eerste Hot 100 stond 'Poor Little Fool' van Ricky Nelson op nummer 1. 1961 - Geboorte Barack Obama, politicus, advocaat en schrijvern. Hij was de 44ste President van de Verenigde Staten, in functie van 20 januari 2009 tot 20 januari 2017 gedurende twee ambtsperiodes. Barack Obama was de eerste Amerikaanse president van (deels) Afrikaanse afkomst. Hij wordt 62 jaar.


1986 - Overlijden Willem Ruis, legendarische radio- en tv-presentator. Hij presenteerde onder meer de 'Willem Ruis Show', '5 tegen 5' en de 'Sterrenshow'. Hij is 41 jaar geworden. 1987 - De soundtrack van Dirty Dancing lag in de platenwinkel. Dit album werd samengesteld door de Amerikaanse producer Jimmy Ienner. Hij maakte een selectie uit een aantal oude en nieuwe songs. De nieuwe tracks zijn van o.a. Eric Carmen. Maar de meest opvallende is 'She’s Like The Wind', gezongen en geschreven door de hoofdrolspeler Patrick Swayze. De titelsong van Dirty Dancing wordt gezongen door Bill Medley en Jennifer Warnes, '(I’ve Had) The Time Of My Life'.


2007 - Overlijden Lee Hazlewood, Amerikaanse zanger en songwriter. Hij schreef en produceerde veel van Nancy Sinatra's hits, waaronder 'These Boots Are Made For Walkin', 'Jackson' en 'Did You Ever'. Hij produceerde ook 'Something Stupid', het duet dat Nancy in 1967 met haar vader Frank Sinatra opnam. Lee Hazlewood is 78 jaar geworden.Comments


bottom of page