4 augustus

1972 - De debuutsingle 'Donna' van 10cc verscheen. De plaat werd uitgebracht op het UK-label van Jonathan King. Graham Gouldman, Eric Stewart, Lol Creme en Kevin Godley tekenden hun contract als Hotlegs. Jonathan King stelde voor om hun naam te veranderen in 10cc. Zowel in Engeland als Vlaanderen haalde 'Donna' de top van de hitparade.

1958 - Het Amerikaanse muziekvakblad Billboard introduceerde de Hot 100. Deze lijst was een combinatie van verkoopcijfers, radio-airplay en platen die populair waren in Amerikaanse jukeboxen. In de eerste Hot 100 stond 'Poor Little Fool' van Ricky Nelson op nummer 1.


1986 - Overlijden Willem Ruis, legendarische radio- en tv-presentator. Hij presenteerde onder meer de 'Willem Ruis Show', '5 tegen 5' en de 'Sterrenshow'. Hij is 41 jaar geworden.


2007 - Overlijden Lee Hazlewood, Amerikaanse zanger en songwriter. Hij schreef en produceerde veel van Nancy Sinatra's hits, waaronder 'These Boots Were Made For Walkin', 'Jackson' en 'Did You Ever'. Hij produceerde ook 'Something Stupid', het duet dat Nancy in 1967 met haar vader Frank Sinatra opnam. Lee Hazlewood is 78 jaar geworden.