31 oktober

1954 - Vera Lynn stond op nummer 1 in de Engelse hitparade met 'My Son, My Son'. Ze stond tijdens de Tweede Wereldoorlog bekend als de "Forces Sweetheart" en is ook bekend van 'We'll meet again'.

1951 - Na een in 1949 begonnen experiment op 1000 locaties werd op 31 oktober 1951 in Groot-Brittannie de oversteekplaats met witte stroken in de lengterichting van de weg opgenomen in het algemene wegenverkeersreglement. Voetgangers op het zebrapad hadden absolute voorrang ten opzichte van andere weggebruikers. Rond 1960 hadden vrijwel alle landen ter wereld de zebra in gebruik.


1953 - Het toenmalig NIR (Nationaal Instituut voor de Radio-omroep) begon vanuit het Flageygebouw in Brussel zijn eerste regelmatige televisie-uitzendingen te verzorgen. Omroepster met dienst was Irene Beval. De latere leading lady van de Vlaamse televisie Paula Sémer was die dag ook op televisie te zien. Ze acteerde tijdens die eerste tv-avond in het tv-drama 'Drie dozijn rode rozen'. Vlaanderen telde toen slechts één televisiezender en zond in zwart-wit uit De zendtijd bedroeg dat jaar 12 uur per week.

Op dat moment waren er in heel België amper 15.000 ontvangsttoestellen.


1963 - Gerry And The Pacemakers stonden op nummer 1 in de Engelse hitlijst met 'You'll Never Walk Alone'. De derde en laatste nummer 1 van de groep.


1965 - Wayne Fontana & The Mindbenders gingen uit elkaar. Wayne Fontana’s eerste solo-single 'It Was Easier To Hurt Her' kwam in januari 1966 niet verder dan de 36ste plaats in de Britse hitparade. The Mindbenders hadden meer succes. Hun single 'A Groovy Kind Of Love' bereikte op 12 maart 1966 de tweede plaats in de Britse hitparade. In de jaren 80 werd het nummer gecoverd door Phil Collins.


2020 - Overlijden Sean Connery, Schots acteur die in zijn carrière één Academy Award, tweemaal een BAFTA Award en drie Golden Globes wist te winnen. Sean Connery werd wereldwijd bekend als de acteur die de fictieve geheim agent James Bond portretteerde. In de periode 1962-1983 speelde hij zevenmaal in een Bond-film. In 2000 werd hij geridderd, waardoor hij de Britse titel 'Sir' mocht dragen. Hij is 90 jaar geworden.