top of page

29 oktober

1954 - Geboorte Anita Meyer. Al van jongs af aan wist Anita Meyer wat zij later wilde worden: zangeres. Geïnspireerd door beroemde Amerikaanse zangeressen als Billie Holiday en Ella Fitzgerald stippelde Anita vanaf haar 12e jaar een eigen weg uit die uiteindelijk zou leiden tot volle zalen en eeuwige roem. We kennen haar o.a. van de hits 'The alternative way' en 'Why tell me why'. Anita Meyer wordt 69 jaar vandaag.

1971 - Overlijden Duane Allman, slide-gitarist van The Allman Brothers Band. Hij bezweek aan de verwondingen die hij opliep bij een motorongeluk. Voordat hij met zijn broer de band oprichtte, was hij als sessiemuzikant te horen op albums van Aretha Franklin, Arthur Conley en Derek & The Dominoes. Duane Allman werd slechts 24 jaar oud. ‘Jessica’ groeide uit tot het bekendste nummer van The Allman Brothers.

1982 - Als voorloper op het album Thriller van Michael Jackson werd de single 'The Girl Is Mine', een duet van Michael Jackson en Paul McCartney, in Amerika uitgebracht. De single bereikte daar de 2e plaats. In Vlaanderen bleef 'The Girl Is Mine' op acht steken in de Top 30.


1983 - 'Islands In The Stream' bezorgde Dolly Parton en Kenny Rogers een nummer 1 in de Amerikaanse hitparade. Het nummer is geschreven door The Bee Gees en gecoproduceerd door Barry Gibb. In Vlaanderen bereikte de single de 7e plaats van de hitparade.


1988 - Enya begon een drie weken durende run op nummer 1 in de Engelse hitlijst met 'Orinoco Flow.' Oorspronkelijk met familieact Clannad, ging Enya solo en specialiseerde zich in Keltische en New Age-opnames. Ook in Vlaanderen was de single goed voor 4 weken op de 1ste plaats.

コメント


bottom of page