top of page

24 juni

2023 - Overlijden Claude Barzotti. Hoewel hij in België geboren was groeide hij vooral op in Sicilië waar hij door zijn grootvader werd opgevoed. In 1983 brak hij door met het nummer Madame; er werden meer dan 400.000 exemplaren van verkocht. Maar het is met het lied Le Rital dat hij later dat jaar zijn roem heeft verkregen. Claude Barzotti is 69 jaar geworden.


1944 - Geboorte Arthur Brown, Engelse rockzanger en songwriter, vooral bekend om zijn flamboyante theatervoorstellingen. Hij had met The Crazy World of Arthur Brown een dikke hit in 1968 met 'Fire'. Hij wordt 80 jaar. 1947 - Geboorte Mick Fleetwood, Britse rockmuzikant bekend als oprichter en drummer van de band Fleetwood Mac. Daarnaast heeft hij sinds 1981 ook meerdere soloalbums gemaakt, waarvan de meeste onopgemerkt bleven. Hij wordt vandaag 77 jaar. 1945 - Geboorte Colin Blunstone, Brits zanger. In 1964 vormde hij samen met toetsenist Rod Argent, gitarist Paul Atkinson, bassist Chris White en drummer Hugh Grundy de band The Zombies. De bekendste hits waren 'She's not there' en 'Time of the season'. Na het uiteenvallen van de band in 1968 begon Collin Blunstone aan zijn solocarrière. Hij wordt 79 jaar. 1959 - Geboorte Andy McCluskey, van de Engelse elektronische muziekband Orchestral Manoeuvres in the Dark. OMD bracht in 1979 hun debuutsingle 'Electricity' uit en werd in heel Europa populair met het anti-oorlogsnummer 'Enola Gay' uit 1980. Ze hebben meer dan 10 andere Top 40-singles gescoord. In 1998 richtte Andy McCluskey de Britse popgroep Atomic Kitten op. Hun nummer 'Whole Again', mede geschreven door hem, was zijn eerste Britse nummer 1. Hij wordt 65 jaar.


1964 - AVRO-talentenjacht Nieuwe oogst met het debuut van komiek André van Duin. Nederlandse komiek, revueartiest, zanger, acteur, regisseur, presentator, tekstschrijver en programmamaker. Al vanaf het begin van zijn carrière nam hij singles op, vooral carnavalliedjes, maar ook een heerlijk zomers liedje.


1970 - Geboorte van de Amerikaanse zanger en songwriter Glenn Medeiros die in 1988 de nummer 1-single 'Nothing's Gonna Change My Love For You' scoorde. Hij wordt 54 jaar.


1974 - De scheiding tussen Peter Allen en Liza Minnelli werd uitgesproken. Zij zijn op 3 maart 1967 in New York met elkaar getrouwd. Dit was het eerste huwelijk voor de dochter van Judy Garland. Vier jaar na deze scheiding had Peter Allen een grote hit in Vlaanderen met 'I Go To Rio'. Hij overleed op 18 juni 1992 aan aids en is 48 jaar geworden.

1981 - In het Odeon-theater aan Leicester Square in Londen was er de wereldpremière van 'For Your Eyes Only'. In deze twaalfde James Bond-film speelde Roger Moore voor de vijfde keer de hoofdrol van geheim agent 007. De titelsong van 'For Your Eyes Only' werd gezongen door Sheena Easton. Het was de eerste keer dat de uitvoerende van het thema ook in de leader van een James Bond-film te zien was. De single kwam op 5 september 1981 binnen in hitparade en haalde als hoogste positie de 5e plaats.


1985 - Whitney Houston werd in de Verenigde Staten bekroond met goud voor haar debuutalbum. Uiteindelijk kreeg de Amerikaanse zangeres negen keer platina voor deze LP. Het titelloze album stond vanaf 8 maart 1985 veertien weken lang op de eerste plaats in de albumlijst van Billboard. De tracks op deze plaat zijn o.a. 'Saving All My Love For You', 'How Will I Know', 'All At Once' en 'The Greatest Love Of All'.

Comentarios


bottom of page