24 juni


1964 - AVRO-talentenjacht Nieuwe oogst met het debuut van komiek André van Duin. Nederlandse komiek, revueartiest, zanger, acteur, regisseur, presentator, tekstschrijver en programmamaker. Al vanaf het begin van zijn carrière nam hij singles op, vooral carnavalliedjes, maar ook een heerlijk zomers liedje.

1981 - In het Odeon-theater aan Leicester Square in Londen was er de wereldpremière van 'For Your Eyes Only'. In deze twaalfde James Bond-film speelde Roger Moore voor de vijfde keer de hoofdrol van geheim agent 007. De titelsong van 'For Your Eyes Only' werd gezongen door Sheena Easton. Het was de eerste keer dat de uitvoerende van het thema ook in de leader van een James Bond-film te zien was. De single kwam op 5 september 1981 binnen in hitparade en haalde als hoogste positie de 5e plaats.


1947 - Geboorte Mick Fleetwood, Britse rockmuzikant bekend als oprichter en drummer van de band Fleetwood Mac. Daarnaast heeft hij sinds 1981 ook meerdere soloalbums gemaakt, waarvan de meeste onopgemerkt bleven.