top of page

28 oktober

2022 - Overlijden Jerry Lee Lewis, één van de laatste overlevenden van de gouden eeuw van rock 'n' roll. Bijgenaamd 'the Killer', werd hij beschreven als Rock 'n' roll's eerste grote wilde man en had hij wereldwijde hits met 'Whole Lotta Shakin' Goin' On ' en 'Great balls of fire'. Zijn leven werd ook ontsierd door schandalen en geweld. Zijn carrière werd kortstondig stopgezet toen hij op 22-jarige leeftijd trouwde met zijn 13-jarige neef Myra Gale Brown. In 1976 schoot hij per ongeluk zijn bassist, Norman "Butch" Owens, in de borst toen hij speelde met een geladen .357 Magnum. Hij is 87 jaar geworden.

1886 - Inhuldiging van het vrijheidsbeeld in New York. Het 46 meter hoge beeld (93 meter als de sokkel wordt meegerekend) met een gewicht van 225 ton was een geschenk van Frankrijk ter ere van het eeuwfeest van de Onafhankelijkheidsverklaring en ook als teken van vriendschap. Het beeld staat symbool voor de vrijheid, een van de kernwaarden van de Verenigde Staten, en geldt bovendien als een teken van verwelkoming van iedereen: terugkerende Amerikanen, gasten en immigranten. 1943 - Geboorte Conny Froboess, Duitse actrice die in de jaren vijftig en zestig als zangeres een tieneridool was. Aan het begin van haar carrière bekend als 'Die kleine Cornelia' en later als 'Conny'. Ze vertegenwoordigde Duitsland op het Eurovisiesongfestival in 1962 en werd zesde met 'Zwei kleine Italiener'. Conny Froboess wordt vandaag 80 jaar.


1955 - Geboortedag van de Amerikaanse softwareontwerper en IT-ondernemer Bill Gates. Hij bouwde zijn studentenbedrijfje 'Microsoft' in 1975 samen met Paul Allen uit tot het grootste softwarebedrijf ter wereld en verdiende tientallen miljarden. Hij behoort tot de rijkste mensen op aarde en deed regelmatig grote schenkingen aan goede doelen. Bill Gates wordt 68 jaar.


1963 - Geboorte Eros Ramazotti. Hij leerde op jonge leeftijd drums, gitaar en piano bespelen. In 1984 deed hij mee aan het bekende San Remo-festival en won hij met het nummer ‘Terra Promessa’. Ondertussen heeft hij miljoenen platen verkocht en had hij duetten met wereldsterren als Joe Cocker en Tina Turner. Zijn bekendste hits zijn ‘Se Bastasse Una Canzone’, ‘Adesso Tu’, ‘Musica È’ en ‘Cose Della Vita’. Hij wordt vandaag 60 jaar. 1966 - 'Green Green Grass Of Home' van Tom Jones werd uitgebracht. Hij heeft deze compositie van Curly Putnam op 5 oktober 1966 in Londen opgenomen. Het liedje gaat over een gevangene die hevig naar huis verlangt. Het werd de tweede nummer 1-hit in Engeland voor deze zanger uit Wales. In Vlaanderen kwam 'Green Green Grass Of Home' van Tom Jones op 31 december 1966 binnen in de hitlijst. Vanaf 14 januari 1967 stond de single maar liefst 8 weken op nummer 1. 1967 - Geboorte Julia Roberts. Deze mooie actrice met haar brede glimlach kennen we van films als 'Pretty woman', 'The pelican brief', 'Notting Hill', 'My best friend's wedding', 'Mona Lisa smile' en 'Ocean's eleven'. Ze kreeg een Oscar voor haar rol in "Erin Brockovich". Julia Roberts wordt 56 jaar.


1972 - Stevie Wonder bracht zijn 15e studioalbum 'Talking Book' uit. Het eerste nummer van het album, 'You Are the Sunshine of My Life', werd nummer 1 in de Amerikaanse hitlijsten en leverde zijn eerste Grammy Award op.


2017 - Overlijden zanger Gert Timmerman. Hij begon zijn carrière in de muziek op zijn 20ste bij een band uit Enschede. In 1963 scoorde hij zijn eerste hit met een Nederlandstalige versie van de Duitse schlager 'Blume Von Tahiti'. Kort daarna scoorde hij een nog grotere hit met 'Ik Heb Eerbied Voor Jouw Grijze Haren'. De plaat ging meer dan 350.000 keer over de toonbank. In 1963 trad hij in het huwelijk met Hermien van der Weide met wie hij het succesvolle duo Gert & Hermien vormde. Gert Timmerman overleed aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Hij is 82 jaar geworden.

bottom of page