top of page

30 mei

1968 - In Londen nam Tom Jones 'Help Yourself' op. Op 5 juli 1968 werd de single door Decca uitgebracht. Op 10 augustus kwam de single binnen in de hitparade in Vlaanderen en stond vanaf 24 augustus 5 weken op nummer 1.1967 - 'Mercy Mercy Mercy' van The Buckinghams werd uitgebracht. De groep uit Chicago had deze cover van Cannonball Adderley op 9 maart 1967 in de Columbia-studio’s in Hollywood opgenomen. De single bereikte de zesde plaats in de Billboard Hot 100.


1972 - De toen onlangs opgerichte groep Roxy Music maakte zijn live-debuut tijdens het Great Western Express Festival in het Engelse graafschap Lincolnshire.


1977 - Overlijden van Paul Desmond. In de jaren vijftig en zestig was hij de saxofonist van The Dave Brubeck Quartet. Hij was de componist van 'Take Five', hun grote hit uit 1961. Hij is 52 jaar geworden. 2003 - Mickie Most verloor zijn strijd tegen kanker. Hij was in de jaren zestig producer van o.a. The Animals, Lulu en Herman’s Hermits. In de jaren zeventig richtte hij RAK Records op. Op dit label bracht hij platen uit van o.a. Hot Chocolate, Smokie, Racey en Suzi Quatro. Mickie Most is 64 jaar geworden.


2019 - Overlijden van de Nederlandse zangeres, actrice, schrijfster, presentatrice en cabaretière Martine Bijl. Ze begon haar carrière als zangeres, maar werd vooral bekend dankzij optredens in diverse tv-programma's. Ze zat jarenlang in het panel van het tv-programma 'Wie van de Drie' en speelde een hoofdrol in de VARA-comedy 'Het Zonnetje' in. Ook vertaalde ze heel verdienstelijk musicals en trad ze op in bekende tv-reclames. Martine Bijl is 71 jaar geworden.Comentarios


bottom of page