top of page

30 oktober

1945 - Geboorte Henry Winkler, Amerikaanse acteur, regisseur, producer en schrijver. Hij is het meest bekend van zijn rol als Arthur Fonzarelli (The Fonz of Fonzie) in de televisieserie 'Happy Days'. Daarvoor kreeg hij in 1977 en 1978 een Golden Globe. Hij wordt 78 jaar vandaag.

1939 - Geboorte Eddie Holland, Amerikaanse zanger, songwriter en producer. Samen met zijn oudere broer Brian en Lamont Dozier maakte hij deel uit van het wereldberoemde, bij Motown onder contract staande songwritersteam Holland-Dozier-Holland. Het trio schreef vele hits voor de platenmaatschappij met nummer als 'Reflections' voor The Supremes, 'Nowhere to run' voor Martha Reeves & The Vandellas en 'Baby I need your loving' voor The Four Tops'. Ook hebben ze geschreven voor andere Motownartiesten als The Marvelettes, The Isley Brothers en Marvin Gaye. Eddie Holland wordt 84 jaar. 1939 - Geboorte Grace Slick, Amerikaanse zangeres, het meest bekend als de zangeres van de Amerikaanse rockband Jefferson Airplane (vanaf 1974 Jefferson Starship en vanaf 1985 Starship). Ze wordt 84 jaar. 1941 - Geboorte Otis Williams, Amerikaans zanger, producer en songwriter. Hij was één van de oprichters van de Motown groep The Temptations. Hij wordt 82 jaar. 1955 - Jommeke, de stripfiguur van Jef Nys, verscheen voor het eerst in druk.


1964 - 'Oh Pretty Woman' van Roy Orbison bereikte de gouden status in Amerika. Deze single stond vanaf 26 september 1964 drie weken lang op de eerste plaats in de Billboard Hot 100. Ook bij ons haalde de single de hoogste positie in de hitlijst.


1974 - De Amerikaanse bokser Mohammed Ali versloeg in Kinsjasa, de hoofdstad van Zaïre, zijn landgenoot George Foreman in de achtste ronde. Zodoende werd Mohammed Ali opnieuw wereldkampioen. Deze bokswedstrijd inspireerde de Engelse zanger Johnny Wakelin in 1976 tot zijn liedje 'In Zaïre'. De single kwam op 11 september 1976 de BRT Top 30 binnen en bereikte de tweede plaats.


1981 - Overlijden van de Franse chansonnier Georges Brassens. Hij is bekend van chansons als 'Marinette', 'La Chasse Aux Papillons', 'L'Orange en Auprès De Mon Arbre'. Georges Brassens overleed acht dagen na zijn zestigste verjaardag.

Comments


bottom of page