top of page

31 mei

1969 - Tamla Records bracht het nummer 'My Cherie Amour' uit, één van de grootste hits van Stevie Wonder. Oorspronkelijk luidde de titel van dit liedje trouwens niet 'My Cherie Amour' maar 'Oh My Marcia'. Stevie Wonder had het geschreven voor een ex-vriendinnetje.

1911 - In Belfast werd de Titanic te water gelaten. Met haar lengte van 269 meter en een breedte van 28 meter was het op dat moment het grootste schip ter wereld. Volgens het gebruik van de rederij gebeurde de tewaterlating zonder scheepsdoop. Er was wel een ceremonie. Die werd bijgewoond door ongeveer 100.000 mensen. 1930 - Geboorte Clint Eastwood, Amerikaanse filmacteur, filmregisseur, filmproducent en politicus. Als acteur kennen we hem van films als 'For a few dollars more', 'The good, the bad and the ugly' en 'Once upon a time in the west'. Als regisseur heeft Clint Eastwood al meer dan 25 films op zijn naam. Met vier nominaties en het binnenhalen van twee Oscars ('Unforgiven' en 'Million Dollar Baby') hoort hij hierdoor in het rijtje grote Amerikaanse filmregisseurs. Hij wordt 94 jaar.


1952 - Het sprookjesbos de Efteling in Kaatsheuvel werd geopend.


1956 - Na het zien van de film The Searchers met John Wayne in de hoofdrol schreef Buddy Holly het liedje 'That’ll Be The Day'. Dit was een uitspraak die John Wayne vaak deed in deze western.


1961 - Rock 'n' roll liefhebbers kwamen massaal naar het Amerikaanse St.Louis. Daar opende Berryland zijn poorten. Berryland was het pretpark van rock 'n' roll legende Chuck Berry.

1969 - Opening van de Kennedytunnel, de 690 m lange tunnel onder de Schelde ten zuiden van Antwerpen.


2016 - Overlijden van de Nederlandse zangeres en presentatrice Corry Brokken. In 1956 vertegenwoordigde zij Nederland op het Eurovisie Songfestival met 'Voorgoed Voorbij'. In 1957 deed ze dat opnieuw en toen won ze met 'Net Als Toen'. Ook in 1958 en 1959 deed zij voor Nederland mee aan het Eurovisie Songfestival. In 1960 kreeg zij voor het nummer 'Milord' een gouden plaat. Dit is de Nederlandstalige versie van het lied van Edith Piaf. In 1976 presenteerde zij het Eurovisie Songfestival, dat in Nederland werd gehouden. Corry Brokken is 83 jaar geworden.Comments


bottom of page