3 juni

2001 - Vandaag staan we stil bij het overlijden van Anthony Quinn. Hij speelde in meer dan 100 films en werd onsterfelijk door zijn rol als Zorba de Griek.JARIG VANDAAG


1950 - Suzi Quatro, Amerikaanse zangeres, basgitariste, radiopersoonlijkheid en actrice. Ze is vooral bekend geworden als glamrockartiest. Ze verkocht wereldwijd zo'n 55 miljoen platen. Haar bekendste hits zijn 'She's in love with you' en 'Stumblin' in' het duet met Chris Norman van Smokie. Ze wordt 71 jaar.


1950 - Deniece Williams, Amerikaanse soulzangeres die een wereldhit had met 'Too much, too little, too late', een duet met Johnny Mathis. Deniece Williams brak definitief door met het nummer 'Let's Hear It For The Boy', dat van de soundtrack van de film Footloose afkomstig is. Andere hits zijn: 'Free', 'That's What Friends Are For' en 'It's Your Conscience'


1967 - Peter van Laet. Met de groep Mama's Jasje brak hij als zanger in 1991 door met het nummer 'Zo ver weg'. Andere hits waren 'Teken van leven' en 'Doe het licht maar uit'. In 2020 deed hij nog mee aan het VTM programma 'Liefde voor muziek'.


OVERLEDEN 2011 - Andrew Gold, Amerikaanse zanger. Hij was actief als studiomuzikant en had in de jaren 70 enkele internationale hits: 'Lonely boy', 'Thank you for being a friend' en 'Never let her slip away'.


2016 - Mohamed Ali, wereldberoemd bokser uit Amerika. Hij werd door het sportblad Sports Illustrated uitgeroepen tot Sportman van de Eeuw. Hij was wereldkampioen in het zwaargewicht en olympisch kampioen bij de spelen in Rome in 1960.