top of page

4 juni

2012 - Overlijden Alexander Curly. Hij speelde in de jaren zestig in de Maestro's. Later vormde hij met de gitarist van deze band het duo Budhi. In 1972 ging hij solo en brak hij door met de nummer 1-hit 'I'll never drink again'. Een andere hit van hem was 'Guus'. Hij is 65 jaar geworden.

1783 - De gebroeders Montgolfier gaven in Annonay de eerste openbare demonstratie van de heteluchtballon.


1939 - Sylvan Goldman introduceerde in zijn kruidenierszaak in Oklahoma de eerste winkelwagen. Het wagentje was trouwens niet veel meer dan een klapstoel op wieltjes.


1942 - Glenn Wallichs lanceerde Capitol Records in Amerika. Het label werd de thuisbasis van artiesten als Frank Sinatra, The Beatles, The Beach Boys, Eddie Cochran, Gene Vincent, Bobby Darin, Dean Martin, Bob Seger, Tina Turner en talloze anderen. Glenn Wallichs was de man die de kunst van het promoten van platen uitvond door kopieën van nieuwe releases naar diskjockeys te sturen. 1963 - 'Sweets For My Sweet' van The Searchers werd uitgebracht. Deze single kwam op 27 juni 1963 binnen in de Britse hitparade. Vanaf 8 augustus 1963 stond het twee weken lang op de eerste plaats. 'Sweets For My Sweet' werd door The Drifters voor het eerst op de plaat gezet. 1968 - Geboorte Chris Van Tongelen Vlaams musical acteur, acteur, toneelregisseur, zanger en muziekproducent. Sinds 2003 treedt hij samen met Gunther Levi en Davy Gilles op in de groep 'De Romeo's'. Hij wordt vandaag 56 jaar. 1969 - Geboorte Pascale Naessens. Voormalig fotomodel, presentatrice en auteur van verschillende kookboeken. In 2010 kwam haar eerste kookboek uit: 'Mijn Pure Keuken, volop genieten en toch slank'. Sindsdien bracht ze nog 6 kookboeken uit. Pascale Naessens heeft ook haar eigen keramiek-, tableware- en meubellijn ‘Pure’. Ze wordt 55 jaar. 1994 - Overlijden Derek Leckenby, de gitarist van Herman's Hermits. Tot een maand voor zijn dood trad hij nog op met de groep. Derek Leckenby is 49 jaar geworden.


2010 - Overlijden Jan Wauters, Belgisch sportverslaggever op de radio. Gedurende 35 jaar werkte hij in dienst van de BRT. Hij volgde 25 Rondes van Frankrijk als verslaggever op de motor. Daarnaast was hij verslaggever tijdens 8 WK's voetbal en 4 Olymische Spelen. Hij is 71 geworden.


2012 - Overlijden Herb Reed, baszanger en stichtend lid van de Amerikaanse doo-wopgroep The Platters. The Platters scoorden eind jaren hits met o.a. 'The Great Pretender', 'My Prayer', 'Twilight Time' en 'Smoke Gets in Your Eyes'. Herb Reed wordt gecrediteerd voor het bedenken van de naam van de groep - geïnspireerd door discjockeys die hun platen "platters" noemden.


2013 - De Amerikaanse zanger Cornelius Harp stierf op 73-jarige leeftijd. Hij was de oorspronkelijke zanger van The Marcels die in 1961 een nummer 1 hit hadden met een doo-wop-cover van de ballad 'Blue Moon'. De plaat verkocht meer dan een miljoen exemplaren en werd bekroond met een gouden schijf. 2014 - Overlijden Jos Ghysen. Van 1967 tot 1990 presenteerde hij wekelijks op zaterdag het legendarische radioprogramma 'Te bed of niet te bed'. Ook was hij bekend om zijn cursiefjes die hij wekelijks voorlas in 'Het Schurend Scharniertje'. Na zijn pensionering bij de BRT ging hij aan de slag als televisiepresentator bij de commerciële omroep VTM. Hier presenteerde hij onder meer 'Zondag Josdag' en was hij ook te gast in het moppenprogramma 'HT&D. Jos Ghysen is 88 geworden.


2015 - Overlijden Albert West. In 1963 werd hij op 14-jarige leeftijd zanger van het Brabantse dansorkest The Shuffles. Met de debuutsingle 'Cha La La I Need You' scoorde de band in 1969 een enorme hit. In 1973 verliet hij de groep om aan een solocarrière te beginnen. Met zijn versie van 'Ginny Come Lately' scoorde hij dat jaar zijn eerste grote hit. Met andere covers van ballads uit de jaren '60 zoals 'Tell Laura I Love Her' en 'Put Your Head On My Shoulder', bleef hij succesvol. Op 27 december 2012 kreeg hij een ruggenmerginfarct. Kort voor zijn dood kwam hij met zijn revalidatie-driewieler in botsing met een wielrenster. Hij overleed uiteindelijk aan de gevolgen van de val. Albert West is 65 jaar geworden. 2020 - Overlijden Steve Priest, de bassist en mede-oprichter van glamrockband Sweet. Hij stond bekend om zijn speelse humor en buitensporige kostuums toen Sweet hits speelde als "Blockbuster", "Teenage Rampage" en "Little Willy" in Top of the Pops. Hij is 72 geworden.Comments


bottom of page