top of page

5 juni

2023 - Overlijden Braziliaanse samba- en bossanova-zangeres Astrud Gilberto. Haar versie van 'The Girl from Ipanema' won in 1965 een Grammy voor Record of the Year. Ze is 83 jaar geworden.1832 - De Belgische frank zag het daglicht. In die tijd ging het om een zilveren muntstuk van 5 gram met 9/10 fijn metaal. 1951 - Geboorte Ellen Foley. Amerikaanse zangeres die vier solo-albums gemaakt heeft, met hits als 'We belong to the night' en 'What's the matter baby'. Maar ze is vooral bekend vanwege haar samenwerking Meat Loaf. Ze wordt 73 jaar.


1959 - Bob Zimmerman verliet, met een diploma op zak, de middelbare school in het Amerikaanse plaatsje Hibbing. Hij ging aan het werk als zanger in de restaurantjes op de universiteit van Minnesota. Later zou hij verhuizen naar New York, waar hij beroemd zou worden onder de naam Bob Dylan.


1962 - Geboorte Astrid van België, dochter van koning Albert II en koningin Paola van België.Ze wordt 62 jaar. 1993 - Overlijden van countryzanger Conway Twitty. Hij had in 1958 een nummer 1 hit in Engeland en Amerika met 'It's Only Make Believe'. Tot 2000 hield hij het record voor de meeste nummer één singles van een country act, met 45 nummer 1's. Hij woonde in Hendersonville, Tennessee, net ten noorden van Nashville, waar hij een amusementscomplex voor countrymuziek bouwde genaamd Twitty City.


2006 - Overlijden van Friso Wiegersma. Hij was meer dan dertig jaar de levenspartner van Wim Sonneveld. Als tekstdichter maakte Friso Wiegersma een bewerking van 'La Montagne' van Jean Ferrat. Dit werd door Wim Sonneveld gezongen als 'Het Dorp'. Na de dood van Wim Sonneveld in maart 1974 schreef Friso Wiegersma ook teksten voor o.a. Frans Halsema en Willeke Alberti. Hij is tachtig jaar geworden. 2014  - Overlijden Jean Walter, Vlaamse Schlagerzanger die in de jaren 50 heel populair was. Hij werd bekend met liedjes als 'Venetië', 'Met Je Handen', 'Jezebel' en 'Tulpen uit Amsterdam'. Hij is 92 jaar geworden.Comments


bottom of page