top of page

29 september

1967 - 'I Heard It Through The Grapevine' van Gladys Knight & The Pips werd uitgebracht. Het nummer werd geschreven door het Motown-duo Norman Whitfield en Barrett Strong. Deze single bereikte op 16 december 1967 de tweede plaats in de Billboard Hot 100. Vanaf 14 december 1968 stond de uitvoering van Marvin Gaye, ook uitgebracht door Motown, zeven weken lang op de eerste plaats in Amerika.

1960 - Ricky Valance stond op nummer 1 in de Engelse hitparade met 'Tell Laura I Love Her', waarmee hij de eerste Welshe zanger was die bovenaan de hitlijsten stond.


1967 - 'Homburg' van Procol Harum werd uitgebracht als derde single van het Regal Zonophone-label. Op 4 oktober 1967 kwam deze opvolger van 'A Whiter Shade Of Pale' binnen in de Britse hitparade. Hij bleef steken op de zesde plaats. In Vlaanderen kwam Homburg op 4 november 1967 de Top 30 binnen en haalde als hoogste positie de 8ste plaats.

1968 - Eerste uitzending van de Fabeltjeskrant op de Nederlandse televisie. Het was een dagelijks terugkerende korte uitzending juist voor kinderbedtijd over de dagelijkse gebeurtenissen in het Grote Dierenbos in Fabeltjesland. Het nieuws werd voorgelezen door Meneer de Uil.


2020 - Overlijden van de Amerikaanse singer/songwriter Mac Davis. Hij schreef nummers voor tientallen bekende artiesten zoals Dolly Parton, Kenny Rogers en Nancy Sinatra. Hij werd echter vooral bekend als schrijver van nummers voor Elvis Presley, waaronder 'In The Ghetto', 'Don't Cry Daddy' en 'A Little Less Conversation'. Zelf scoorde hij ook hits, onder meer met 'Baby Don't Get Hooked On Me'. Twee van zijn nummers werden hits voor andere artiesten. Peter Blanker scoorde in 1981 een grote hit met ''t Is Moeilijk Bescheiden Te Blijven'; een Nederlandstalige bewerking van zijn nummer 'It's Hard To Be Humble'. In 1983 coverde Lee Towers zijn Amerikaanse hit 'I Believe In Music'. Mac Davis is 78 jaar geworden.

Comments


bottom of page