29 september

1935 - Geboorte Jerry Lee Lewis, Amerikaanse country, rock 'n roll zanger en pianist. In 1957 brak hij door bij het grote publiek met 'Whole Lotta Shakin' Goin' On. Andere hits van hem zijn 'High School Confidential', 'Great Balls of fire', 'Breathless' en 'You Win Again'. Hij is één van de pioniers van de rock-'n-roll, en kreeg daarom in 1986 als één van de allereerste artiesten een plaatsje in de Rock 'n Roll Hall of Fame.

1967 - Homburg van Procol Harum werd uitgebracht als derde single van het Regal Zonophone-label. Op 4 oktober 1967 kwam deze opvolger van A Whiter Shade Of Pale binnen in de Britse hitparade. Hij bleef steken op de zesde plaats. In Vlaanderen kwam Homburg op 4 november 1967 de Top 3 binnen en haalde als hoogste positie de 8ste plaats.


1968 - Eerste uitzending van de Fabeltjeskrant op de Nederlandse televisie. Het was een dagelijks terugkerende korte uitzending juist voor kinderbedtijd over de dagelijkse gebeurtenissen in het Grote Dierenbos in Fabeltjesland. Het nieuws werd voorgelezen door Meneer de Uil.


1960 - Ricky Valance stond op nummer 1 in de Engelse hitparade met 'Tell Laura I Love Her', waarmee hij de eerste Welshe zangeres was die bovenaan de hitlijsten stond.