26 september

1948 - Geboorte Olivia Newton-John. Ze kwam in 1974 met 'Long live love' uit voor het Verenigd Koninkrijk op het 19e Eurovisiesongfestival en eindigde op de 4e plaats. Als actrice kreeg Olivia Newton-John grote bekendheid in de film 'Grease', waarin ze de hoofdrol vervulde naast John Travolta. Latere films hadden minder succes. Wel scoorde ze nog een nummer 1-hit met 'Xanadu', de titelsong van de gelijknamige film uit 1980. Ze wordt 73 jaar.

1945 - Geboorte Bryan Ferry. Hij werd bekend als zanger en songwriter bij Roxy Music en had daarna een succesvolle solocarrière. Bryan Ferry wordt vandaag 76 jaar.


1969 - Het Beatles album 'Abbey Road' kwam uit. De foto op de albumhoes liet The Beatles zien op het zebrapad voor de Abbey Road Studios in Londen. Vandaag de dag is het bewuste zebrapad op Abbey Road een ware toeristische trekpleister. Het verkeer wordt er constant gehinderd door mensen die op het zebrapad een soortgelijke foto maken. Op het album staan de hits 'Come together' en 'Here comes the sun'


1991 - Overlijden Billy Vaughn, Amerikaanse muzikant en orkestleider. In 1958 had hij zijn grootste en bekendste hit met zijn orkestversie van 'Sail Along Silv'ry Moon'. Deze miljoenenseller was het begin van zijn internationale doorbraak vooral in Japan en Duitsland. Tijdens dit jaar had hij met dit lied en met 'La Paloma' twee nummer 1-hits op rij en met 'Blue Hawaii, Morgen' en 'Wheels' had hij verdere superhits in Duitsland, die allen werden onderscheiden met goud. Met zijn vijf onderscheidingen werd hij alleen door Freddy Quinn overtroffen. Hij is 72 jaar geworden.


2003 - Tijdens een korte vakantie in Parijs overleed Robert Palmer aan een hartstilstand. In 1970 werd hij lid van de jazz-rockgroep Dada. Als die groep in 1971 werd ontbonden, gingen zes leden verder als Vinegar Joe. Elkie Brooks was de zangeres, Robert Palmer de zanger. Begin 1974 stopte Vinegar Joe. Robert Palmer begon aan een succesvolle solocarrière. Robert Palmer is 54 jaar geworden.


2008 - Overlijden Paul Newman. Hij was één van de beroemdste Amerikaanse acteurs van de jaren zestig, met hoofdrollen in populaire films als 'The Hustler' en 'Butch Cassidy and the Sundance Kid'. Ook produceerde en regisseerde hij enkele films. Hij werd tien maal voor een Oscar genomineerd. In 1987 won hij de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol voor zijn rol in 'The Color of Money'. Hij is 83 jaar geworden.