top of page

27 september

1969 - 'Cha La La I Need You' van The Shuffles kwam in de Nederlandse Top 40. Deze debuutsingle van de groep uit Rosmalen bereikte, net zoals in Vlaanderen, de tweede plaats. The Shuffles bestonden uit zanger Albert Westerlaken, basgitarist Hans van Liempt, gitarist Henk van den Heuvel en drummer Jan van Crey. In 1973 hielden The Shuffles het voor gezien. Albert Westerlaken ging solo verder als Albert West.

1931 - Geboorte Freddy Quinn. Deze Oostenrijkse schlagerzanger en acteur was vooral bekend in de jaren 50 en 60. In 1956 was hij de eerste vertegenwoordiger van het toenmalige West-Duitsland op het Songfestival met 'So geht das jede Nacht'. Met liedjes als 'Junge komm bald wieder', 'Die Gitarre und das Meer', 'Unter fremden Sternen', 'La Paloma', 'Der Legionär' en 'Heimatlos' had Freddy Quinn tussen 1956 en 1966 tien nummer 1-hits en was hij Duitslands absolute nummer 1. Hij wordt 92 jaar. 1945 - Geboorte Danny Verbiest, Vlaams voormalig acteur, televisieproducent en -presentator, schrijver en poppenspeler. Samen met Gert Verhulst en Hans Bourlon startte hij in 1996 het productiehuis 'Studio 100'. Hij speelde de hond Samson in Samson en Gert van 1989 tot 2005. Danny Verbiest wordt 78 jaar.


1980 - Het classic album ‘Songs In The Key Of Life werd uitgebracht, het 18de studioalbum van Stevie Wonder. Nooit stonden er meer hits op een Stevie Wonder-album dan op ‘Songs In The Key Of Life’. O.a. ‘I Wish’, ‘Sir Duke’, ‘Pastime Paradise’ en ‘Isn’t She Lovely’.


2017 - Overlijden van uitgever, zakenman en oprichter van 'Playboy' Hugh Hefner. Hij overleed in zijn Playboy Mansion nabij Beverly Hills. Hij begon in 1953 met het erotische magazine Playboy. In het eerste nummer stonden naaktfoto's van de -toen nog onbekende- Marilyn Monroe. Hij opende in de jaren '60 en '70 een reeks Playboy Clubs met 'bunnies' als serveersters. Hugh Hefner is 91 jaar geworden.Comments


bottom of page