28 september

1948 - Geboorte Helen Shapiro, Britse zangeres. Ze brak in 1961 op 14-jarige leeftijd door met het liedje 'Don't Treat Me Like a Child' en had datzelfde jaar haar grootste hit met het nummer 'Walkin' Back To Happiness'. Helen Shapiro wordt 73 jaar.

1934 - Geboorte Brigitte Bardot, Frans fotomodel, actrice en en zangeres. Als ondeugende "stoeipoes" en frivole pin-upgirl maakte ze zeer snel internationaal furore en vooral in Europa was ze een icoon van de jaren 50. Als sekssymbool was zij een Frans antwoord op de Amerikaanse Marilyn Monroe. Sinds de jaren 70 doet Brigitte Bardot veel werk als dierenrechtenactiviste. Ze wordt 87 jaar vandaag.


1939 - Vera Lynn nam 'We'll Meet Again' op. Zij werd begeleid door Arthur Young op een orgel van het merk Novachord. Tijdens de Tweede Wereldoorlog trad Vera Lynn veel op voor de Britse troepen aan het front. Als zij 'We'll Meet Again' zong, kon menig soldaat zijn emoties niet in bedwang houden.


1991 - Overlijden Miles Davis, Amerikaanse jazz componist, trompettist en multi-instrumentalist. Hij wordt beschouwd als één van de belangrijkste en invloedrijkste jazzmuzikanten van de 20ste eeuw. Miles Davis is 65 jaar geworden.


2018 - Overlijden Koos Alberts, Nederlandse zanger van het levenslied. Na een talentenjacht eind 1983 in kwam hij in contact met tekstschrijver Peter de Wijn en producent Bart van der Post. Hij nam het door De Wijn geschreven 'Ik verscheurde je foto' op, dat ook in Vlaanderen een grote hit werd. Koos Alberts is 71 jaar geworden.