top of page

29 mei

1962 - Uitreiking van de Grammy Awards. Henry Mancini kreeg vijf prijzen voor 'Moon River' en de soundtrack bij 'Breakfast At Tiffany’s'. Andere winnaars waren o.a. Harry Belafonte, Chubby Checker, Judy Garland en Ray Charles.

1949 - Geboorte Francis Rossi, gitarist, zanger en mede-oprichter van de rockgroep Status Quo. Tevens schreef Rossi de eerste Status Quo single 'Pictures of matchstick men' alsmede veel andere nummers, waaronder 'Paper plane', 'Caroline' en 'Down down'. Zijn typerende stem en gitaargeluid vormen een groot deel van de 'Quo-sound'. Hij is ook bekend als Mike Rossi, Frame en The grand old man of rock 'n roll. Hij wordt 74 jaar. 1959 - Negenduizend toeschouwers kwamen bijeen in het Herndon-stadion in Atlanta voor optredens van Ray Charles, B.B. King en Jimmy Reed. Dit was één van de eerste openluchtfestivals in de muziekgeschiedenis.


1982 - Overlijden Romy Schneider. een Duitse actrice, die doorbrak met de vertolking van de rol van Elisabeth van Oostenrijk in de filmcyclus 'Sissi'. Deze Sissi-films (1955-1958) maakten haar wereldwijd beroemd. Naast deze rol kennen we haar ook nog van de films 'Good Neighbour Sam', 'What's new Pussycat' en 'La Piscine', met haar ex-man Alain Delon. Ze is 43 jaar geworden.


1985 - Brussel, Heizelstadion, finale Europa Cup 1, Juventus FC tegen Liverpool FC. Door een slechte kaartverkoop kwamen Italiaanse supporters in het vak naast de Liverpool-aanhang. De Italianen provoceerden, de Engelsen trokken ten aanval. Door de ontstane paniek en de slechte staat van het stadion vielen er 39 doden en honderden gewonden; het Heizeldrama was een feit. De wedstrijd werd toch gewoon gespeeld. Juventus won met 1-0. Ter herinnering aan de slachtoffers hangt er - in het huidige Koning Boudewijnstadion - een herdenkingssteen.


2018 - Het management van de Duitse schlagerzanger Jürgen Marcus maakte bekend dat hij eerder die maand was overleden. Zijn grootste hits in Vlaanderen scoorde hij in 1972 en 1973 met 'Eine Neue Liebe Ist Wie Ein Neues Leben' en 'Ein Festival Der Liebe'. Jürgen Marcus is 69 jaar geworden. Later werd bekend gemaakt dat de zanger op 17 mei 2018 was overleden.


2021 - Overlijden van de Amerikaanse zanger B.J. Thomas. Zijn eerste succes kende hij in 1965 als hij samen met zijn band The Triumphs een Amerikaanse hit scoorde met een cover van 'I’m So Lonesome I Could Cry' van Hank Williams. Na drie kleinere hits stortte B.J. Thomas zich op een solocarrière. In 1968 scoorde hij een hit met 'Hooked On A Feeling', waarvan meer dan 1 miljoen exemplaren werden verkocht. De definitieve doorbraak volgde met 'Raindrops Keep Fallin’ On My Head'. In 1975 tekende hij een contract bij ABC Records. In datzelfde jaar scoorde hij een tweede Amerikaanse nr.1-hit met '(Hey Won’t You Play) Another Somebody Done Somebody Wrong Song'. In de jaren daarna richtte B.J. Thomas zich op de gospel. B.J. Thomas overleed thuis aan de gevolgen van longkanker. Hij is 78 jaar geworden.コメント


bottom of page