20 oktober

1934 - Geboorte Wanda Jackson, Amerikaanse zangeres. Ze is één van de eerste vrouwelijke artiesten die bekend werd in het rockabilly-genre. In 1960 had ze succes met 'Let's Have a Party'. In Duitsland, Oostenrijk, Nederland en België had Wanda Jackson midden jaren zestig ook veel succes met een Duitstalig repertoire. In 1965 was "Santo Domingo" met het dansorkest van Horst Wende haar grootste Duitstalige hit. Ze wordt 87 jaar.

1977 - Drie leden van Lynyrd Skynyrd, frontman Ronnie Van Zandt, gitarist Steve Gaines en zijn zus Cassie, en drie leden van de crew kwamen om het leven wanneer hun gehuurd vliegtuig neerstortte in een moeras in Mississippi. De overige leden van de band raakten zwaargewond.


1994 - Overlijden Burt Lancaster, Amerikaanse acteur. Hij begon zijn carrière als acrobaat in een circus. In 1946 maakte hij zijn filmdebuut in 'The Killers' met als tegenspeelster Ava Gardner. In 1953 kreeg hij zijn eerste Oscar-nominatie voor zijn rol in 'From here to eternity'. Vanaf de jaren 80 kampte Burt Lancaster met gezondheidsproblemen. Deze werden mede veroorzaakt doordat hij een groot deel van zijn leven gerookt had. Na een aantal beroertes overleed Lancaster op 20 oktober 1994 aan een hartaanval. Hij was 80 jaar oud.


2009 - Overlijden Jef Nys, Vlaams stripauteur en bedenker van de stripreeks 'Jommeke'. Van 1954 tot 1955 schreef Jef Nys voor Het Handelsblad het stripverhaal 'De lotgevallen van Amedeus en Seppeke', de voorloper van de stripverhalen van Jommeke. Het stripfiguurtje Jommeke stelde hij op 30 oktober 1955 voor in 'Kerkelijk leven' als 'Het wekelijks avontuur van Jommeke'. Het eerste lange verhaal (later werd dit album nummer 1) verscheen vanaf november 1958 in de krant 'Het Volk' en in 't Kapoentje'. Jef Nys is 82 jaar geworden.