top of page

21 oktober

1940 - Geboorte Manfred Mann, artiestennaam van de in Zuid-Afrika geboren Michael Lubowitz die we kennen van de hits 'Doo Wah Diddy Diddy', 'Mighty Quinn en 'Ha Ha Said The Clown'.

Manfred Mann richtte in 1971 een nieuwe band op: Manfred Mann's Earth Band. Hiermee scoorde hij een aantal bescheiden hits: 'Spirits In The Night' en 'Davy's On The Road Again'. Hij wordt 83 jaar.

1879 - Eerste demonstratie van de gloeilamp door Thomas Edison.

1964 - De filmversie van de musical 'My Fair Lady' ging in New York in première. De hoofdrollen werden gespeeld door Rex Harrison, Audrey Hepburn en Stanley Holloway. Opmerkelijk was de rol van Audrey Hepburn. In de film zong zij niet zelf. Wij horen de stem van de sopraan Marni Nixon. Zij is eerder ingehuurd om actrices van een zangstem te voorzien. Ook o.a. Natalie Wood maakte dankbaar gebruik van Marni Nixon als zij Maria vertolkte in 'West Side Story'.


1978 - 'Dear John' van Teach In kwam binnen in de hitparades, een ode aan de Amerikaanse acteur John Travolta. Hij dankte zijn populariteit aan de succesfilms 'Saturday Night Fever' en 'Grease'. 'Dear John' van Teach In bereikt de vijfde plaats in de Nederlandse Top 40. In Vlaanderen deed de single het zelfs nog beter, met als hoogste positie de nummer 2.


1995 - Overlijden Maxene Andrews van The Andrews Sisters. Met haar zusters Patty en LaVerne hebben zij sinds 1937 miljoenen platen verkocht. Veel succes had het trio met 'Bei Mir Bist Du Schön', 'The Woodpecker Song', 'Boogie Woogie Bugle Boy' en 'Rum And Coca Cola'. Tijdens de Tweede Wereldoorlog traden The Andrews Sisters veelvuldig op voor Amerikaanse soldaten aan het front. In 1987 kreeg Maxene Andrews van de Amerikaanse minister van Defensie een onderscheiding voor bewezen diensten tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de zomer van 1995 heeft Maxene Andrews nog voor oorlogsveteranen opgetreden. Zij is 77 jaar geworden.コメント


bottom of page