top of page

19 oktober

2020 - Overlijden van Spencer Davis, Welshe zanger en gitarist, voornamelijk bekend als naamgever van The Spencer Davis Group. Hij speelde ook piano en mondharmonica. Spencer Davis is 81 jaar geworden.

1944 - Geboorte George McCrae, Amerikaanse discozanger. Hij is vooral bekend van zijn wereldwijde nummer 1-hit 'Rock your baby' uit 1974, één van de eerste grote discohits. George McCrae wordt 79 jaar. 1958 - Brenda Lee nam in Nashville in Tennessee de liedjes 'Rockin’ Around The Christmas Tree' en 'Let’s Jump The Broomstick' op. Rond de Kerstdagen van 1958 werd de single uitgebracht. Aanvankelijk werd het geen hit. Twee jaar later bereikte het nummer de veertiende plaats in de Billboard Hot 100. Inmiddels is het één van de Kerst-klassiekers geworden.


1963 - Geboorte Prins Laurent, het derde kind van koning Albert II en koningin Paola. Hij is de jongere broer van koning Filip en prinses Astrid. Prins Laurent wordt vandaag 60 jaar. 1987 - 'Zwarte Maandag' (Black Monday) op de beurs in Walll Street in New York. Een crash van 22,6 procent. Aanleiding: onrust over de zwakke dollar, angst voor teruglopende olietoevoer door de oorlog tussen Irak en Iran en een plotseling stijgende rente.


2003 - Moeder Teresa werd, zes jaar na haar overlijden, zalig verklaard door Paus Johannes Paulus II.

Kommentare


bottom of page